Рецепт дана: Сочна печена пилетина

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2024, 05:00

Рецепт дана: Сочна печена пилетина

Да бисте припремили сочну и мирисну пилетину пуног укуса, не треба вам превише труда ни састојака, само мало стрпљења да се зачини и месо не би повезали у фрижидеру. Након маринирања месо се пече у рерни, а као прилог можете послужити омиљену салату, пире кромпир или карфиол или >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << било који други прилог по жељи. Да би месо било укусно, пре додавања зачина пребришите га папирним убрусима како бисте уклонили вишак влаге и лакше добили хрскаву корицу. Фото: Pixabay/Zozz_ Састојци: 8 пилећих батака 2 кашике маслиновог уља 1 кашичица морске соли ½ кашичице млевеног црног бибера 1 кашичица белог лука у праху 1 и ½ кашичице димљене паприке ¼ кашичице чилија у праху 1 кашичица лука у праху Припрема: Помешајте зачине у чинији. Осушите батаке папирним убрусима. Ставите их у пластичну кесу која се може затворити, па прелијте уљем и додајте зачине, па затворите кесу и трљајте док се месо не обложи. Оставите у фрижидеру три сата, па извадите пола сата пре печења. Загрејте рерну на 220 степени Целзијуса. Обложите плех папиром за печење и науљите га. Ставите месо на лим за печење. Тепсију са месом ставите у загрејану рерну и пеците 40-45 минута (или дуже, у зависности од дебљине) или док унутрашња температура не буде 74 степена или више, што се проверава термометром.
Пријатно!
Napravite čips u mikrotalasnoj za samo 5 minuta!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Сочна печена пилетина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.