![Рецепт дана: Сочна печена пилетина](https://static.vesti.rs/slike-4/-126561.jpg)
Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2024, 05:00
Рецепт дана: Сочна печена пилетина
Да бисте припремили сочну и мирисну пилетину пуног укуса, не треба вам превише труда ни састојака, само мало стрпљења да се зачини и месо не би повезали у фрижидеру. Након маринирања месо се пече у рерни, а као прилог можете послужити омиљену салату, пире кромпир или карфиол или >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << било који други прилог по жељи. Да би месо било укусно, пре додавања зачина пребришите га папирним убрусима како бисте уклонили вишак влаге и лакше добили хрскаву корицу.
Фото: Pixabay/Zozz_
Састојци:
8 пилећих батака
2 кашике маслиновог уља
1 кашичица морске соли
½ кашичице млевеног црног бибера
1 кашичица белог лука у праху
1 и ½ кашичице димљене паприке
¼ кашичице чилија у праху
1 кашичица лука у праху
Припрема:
Помешајте зачине у чинији. Осушите батаке папирним убрусима. Ставите их у пластичну кесу која се може затворити, па прелијте уљем и додајте зачине, па затворите кесу и трљајте док се месо не обложи. Оставите у фрижидеру три сата, па извадите пола сата пре печења. Загрејте рерну на 220 степени Целзијуса. Обложите плех папиром за печење и науљите га. Ставите месо на лим за печење. Тепсију са месом ставите у загрејану рерну и пеците 40-45 минута (или дуже, у зависности од дебљине) или док унутрашња температура не буде 74 степена или више, што се проверава термометром.
Пријатно!
Napravite čips u mikrotalasnoj za samo 5 minuta!
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Сочна печена пилетина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.