Ова намирница може бити права опција када желите да се решите буђи и плесни на завесама за туширање

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Mar.2024, 16:01

Ова намирница може бити права опција када желите да се решите буђи и плесни на завесама за туширање

Влага у вашем купатилу може изазвати буђ и буђ на завесама за туширање и другим деловима, као што су под и зидови. Овај проблем је још чешћи у малим купатилима са мало или без вентилације, али се лако може спречити и очистити. Фото: Pixabay/jarmoluk Без адекватне циркулације ваздуха, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << влага постаје заробљена, стварајући тло за размножавање спора плесни. Поред тога, органски састојци попут сапуна и уља за тело могу се акумулирати на вашим завесама за туширање, што додатно подстиче раст буђи.
Добра вест је да је уклањање буђи и буђи са завесе за туширање заиста лако и, што је можда изненађујуће, не захтева производе за чишћење које се купују у продавници, посао можете обавити са састојцима из оставе који га држе подаље.
Сирће може бити права опција када желите да се решите буђи и плесни на завесама за туширање. Направите раствор од једнаких делова белог сирћета и воде у бочици са распршивачем, додајте неколико капи етеричних уља за леп мирис, и редовно прскајте завесу (неки стручњаци саветују да то радите сваки пут када се туширате, али барем једном у недеља би требало да буде довољно).
Ако га не исперете сваки пут када нанесете мешавину, то омогућава раствору за чишћење да обави свој посао, ипак ће се испрати следећи пут када се туширате, али бар једном недељно је истрљајте меком четком да бисте је уклонили остаци сапуна.
Сода бикарбона такође може помоћи у чишћењу.
Поспите слој соде бикарбоне преко влажне, чисте крпе од микровлакана, а затим њоме обришите завесу, фокусирајући се на накупљање буђи и буђи.
Пустите да се сода бикарбона упије у мрље, а затим након неколико минута користите топлу, влажну крпу да све то обришете. Можда ћете морати да исперите и поновите неколико пута да бисте били сигурни да нема трагова соде бикарбоне.
Limun i so kao saveznici u čišćenju drvenih dasaka za sečenje: Blistava kuhinja u par poteza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ова намирница може бити права опција када желите да се решите буђи и плесни на завесама за туширање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.