Борељ: Исход рата у Украјини биће одлучен овог пролећа или лета, морамо бити брзи

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Mar.2024, 11:35

Борељ: Исход рата у Украјини биће одлучен овог пролећа или лета, морамо бити брзи

Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ изјавио је да обезбеђивање новог пакета војне помоћи Украјини не може да чека, пошто ће, како је оценио, исход рата у Украјини бити одлучен овог пролећа или лета. Флото: Танјуг/AP Photo/Manuel Balce Ceneta Услед сумњи око континуиране америчке подршке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Кијеву, Борељ је рекао новинарима у Вашингтону да је његова порука америчким конгресменима да „шта год је потребно да се уради, мора да се уради брзо“, пренео је Ројтерс.
„То је наша истина у ЕУ. Морамо да убрзамо ствари, да појачамо подршку да радимо све брже. Зато појачавамо капацитете наше војне индустрије. А то је истина и за САД“, рекао је Борељ. Он је додао да ће наредни месеци бити „одлучујући“.
„Бројни аналитичари очекују велику руску офанзиву овог лета, а Украјина не може да чека исход америчких избора у децембру“, истакао је Борељ. Демократе председника Џозефа Бајдена подржале су војну помоћ Украјини од почетка руског напада на Украјину, док је бивши председник Доналд Трамп заузео резервисанији став.
Председавајући Представничког дома, републиканац Мајк Џонсон, засад је одбио да стави на гласање предлог закона којим би се обезбедила помоћ од 60 милијарди долара Украјини.
Hamas: Oslobađanje žena, dece i starijih talaca u zamenu za Palestince iz zatvora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ: Исход рата у Украјини биће одлучен овог пролећа или лета, морамо бити брзи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.