Лансирана најмоћнија ракета досад; Маск обећао да ће човечанство бити „мултипланетарно“

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Mar.2024, 10:47

Лансирана најмоћнија ракета досад; Маск обећао да ће човечанство бити „мултипланетарно“

Компанија Спејс икс (Space X) лансирала је свемирску ракету „Старшип“, најмоћнију ракету на свету, са космодрома у Тексасу. Фото: Malcolm Denemark/Florida Today via AP Лансирање ракете „Старшип“ из трећег пута показало се као успешно, што би се у нашем народу рекло – трећа срећа!
Најмоћнија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и до данас једна од највећих лансираних ракета, мисија „Старшипа“ постигла је свој први циљ меког спуштања своје ракете „бустер 10 супер хеви“ за вишекратну употребу у Мексичком заливу.
„Старшип“ представља напредак у технологији свемирског транспорта, а замишљен је за вишекратну употребу која може да испоручи људе и терет на Марс.
Висока је преко 122 метара, а састоји се од два дела. Први је горњи степен од нерђајућег челика за вишекратну употребу, који је такође познат као „старшип“, а други је „супер хеви“ појачивач прве фазе.
„Старшип“ је највећа и најмоћнија ракета која је досад направљена. Његов крајњи циљ јесте да помогне астронаутима да путују на Месец, а на крају и на Марс, док се упуштају у дуготрајније свемирске мисије, пише space.com.
„Ово је фантастичан дан! Бустер је завршио свој успон, врата за терет су успешно отворена и затворена, завршене су још неке демонстрације“, рекли су у команди СпејсЕкса.
Glumac Alek Boldvin zatražio od sudije da odbaci optužbe protiv njega

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лансирана најмоћнија ракета досад; Маск обећао да ће човечанство бити „мултипланетарно“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.