Завршене данашње консултације у парламенту, поново без опозиције

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Mar.2024, 13:45

Завршене данашње консултације у парламенту, поново без опозиције

У Скупштини Србије завршене су за данас заказане консултације посланичких група о избору потпредседника и чланова радних тела, а позиву на консултације као ни јуче нису се одазвали представници листе „Србија против насиља“ и коалиције НАДА. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Консултацијама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су присуствовали представници листе „Србија не сме да стане“ – Владимир Орлић, Маријан Ристичевић, Марина Рагуш, Јасмина Каранац, председник ПУПС-а Милан Кркобабић, коалиције око СПС Снежана Пауновић и Живота Старчевић, као и Елвира Ковач из Савеза Војвођанских Мађара.
Присутни су били и посланик Бранко Лукић из посланичке групе „Ми глас из народа Др Бранимир Несторовић“, као и посланик из друге групе – „Ми глас из народа“ Бранко Павловић. Након консултацијама, које је сазвао председавајући, најстарији посланик, Стојан Раденовић, нико од учесника није се обратио медијима.
Орлић је после јучерашњих консултација рекао да је предложено да парламент има шест потпредседника као и да је договор оних који су били присутни да једног потпредседника кандидује опозициона листа – „Ми – глас из народа“, док би остали потпредседници били из редова парламетарне већине и странака националних мањина. Раденовић је раније за понедељак, 18. март, заказао наставак конститутивне седнице на којој треба да се изабере председник парламента, за кога је СНС предложила Ану Брнабић, као и потпредседници Народне скупштине, а на дневном реду је и именовање генералног секретара и избор радних тела.
U Skupštini Srbije nastavljene konsultacije za skupštinska tela i organe

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Завршене данашње консултације у парламенту, поново без опозиције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.