Евролига: Партизан у Барселони тражи вредну победу у борби за плеј-ин

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Mar.2024, 10:46

Евролига: Партизан у Барселони тражи вредну победу у борби за плеј-ин

Кошаркаши Партизана гостују Браселони у мечу 29. кола Евролиге. Дуел почиње у 20.30. а најзанимљивија дешавања и промену резултата можете пратити на нашем порталу. Фото: Танјуг/Немања Јовановић Партизан се након пораза од миланске Олимпије претходне недеље налази у веома тешкој >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ситуацији пред последњих шест утакмица регуларног дела сезоне у Евролиги.
Црно-бели се налазе на 11. позицији са истим скором као Валенсија која заузима 10. место и тренутно држи последњу карту за пласман у плеј-ин. Неуспехом у Милану, Партизан је остао без готово икакве шансе за директан пласман у плеј-оф, тако да ће свој пут ка доигравању морати да избори на тежи начин.
Добра вест за Партизан је да од последњих шест мечева, четири игра на домаћем терену, те да ће у једном од гостовања путовати у Берлин на дуел са последњепласираном Албом. То би требало да представља велику предност за екипу Жељка Обрадовића у односу на конкуренте, имајући у виду чињеницу да српски представник много боље игра на домаћем терену.
Лоша вест је да су, осим Албе, сви наредни противници боље пласирани од Партизана, те да је први меч у низу гостовање другопласираној Барселони којој је победа неопходна како би задржала предност у односу на конкуренте. Меч у „Блауграни“ ће стога, осим што представља један од класика европске кошарке, имати и велики улог за обе екипе, због чега се може очекивати прилично занимљив меч у дворани која је позната по доброј атмосфери.
У првом овосезонском мечу две екипе који је одигран у оквиру трећег кола, Барселона је у „Штарк арени“ тријумфовала резултатом 92:83. Николас Лапровитола са 20 поена и Вили Ернангомез са 15 водили су тада екипу Рожера Гримауа до победе, док је најефикаснији у редовима Партизана био Џејмс Нанели са 14 поена.
Košarkaši Bešiktaša i Londona u polufinalu Evrokupa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Евролига: Партизан у Барселони тражи вредну победу у борби за плеј-ин се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.