Ким Џонг Ун из тенка предводио нове севернокорејске војне вежбе

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Mar.2024, 09:58

Ким Џонг Ун из тенка предводио нове севернокорејске војне вежбе

Војна вежба севернокорејске војске у среду осмишљена је са циљем провере борбене способности оклопних јединица и укључивала је нови тенк који је Ким назвао „најмоћнијим на свету“ Фото: Танјуг/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP) Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун управљао је новим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тенком који је назвао „најмоћнијим на свету“, током војне вежбе која је одговор Пјонгјанга на 11-дневне јужнокорејско-америчке војне маневре који се данас завршавају, преноси АП.
Војна вежба севернокорејске војске у среду осмишљена је са циљем провере борбене способности оклопних јединица и укључивала је нови тенк који је Ким назвао „најмоћнијим на свету“, известила је КЦНА.
Током вежбе, оклопне јединице су се кретале у разним симулираним тешким борбеним околностима и гађали мете, а Ким је управљао јединим од тенкова новог типа, наводи се у саопштењу КЦНА. Ким је касније надгледао вежбе гађања артиљерије. Министарство одбране Северне Кореје раније је обећало да ће спровести „одговорне војне активности“ као реакцију на војне вежбе Сеула и Вашингтона у Јужној Кореји.
У овогодишњим здруженим америчко-јужнокорејски војним маневрима који су започети у понедељак на југу Јужне Кореје ангажовано је двоструко више снага у односу на прошлогодишње вежбе.
Litvanski predsednik podržao slanje trupa u Ukrajinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ким Џонг Ун из тенка предводио нове севернокорејске војне вежбе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.