Захарова: Русија неће учествовати на конференцији о Украјини у Швајцарској

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2024, 20:15

Захарова: Русија неће учествовати на конференцији о Украјини у Швајцарској

Русија не намерава да учествује на конференцији о Украјини у Швајцарској, чак и ако буде добила званичан позив, изјавила је данас портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. Фото: Танјуг
Она је додала да је конференција о Украјини наставак састанака >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у „копенхагенском формату“, који су се, према њеним речима, „дискредитовали и зашли у ћорсокак“, преноси РИА.

Швајцарска председница Виола Амхерд је раније саопштила да је украјински председник Володимир Зеленски затражио да се организује мировни самит о Украјини.
Његов шеф кабинета Андриј Јермак рекао је да је самит потребно одржати како би се одообрила „украјинска формула мира“.
Министар спољних послова Швајцарске Ињацио Касис је истакао да нема алтернативе за то да Русија учествује у мирном решавању сукоба у Украјини и да је одржавање мировне конференције без Русије немогуће.
Putin rekao da se trudi da ne pokazuje emocije na sastancima sa pripadnicima SVO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Русија неће учествовати на конференцији о Украјини у Швајцарској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.