Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2024, 20:02
Тапиока, идеална за безглутенске рецепте
Тапиока је врста скроба која се добија из корена биљке „Manihot esculent“.
Фото: Pixabay/PhotoDomainPictures
За исхрану се може добити у облику праха, пахуљица и гранула.
Тапиока је лако сварљива, а пре конзумирања је потребно загрејати.
Најчешће се користи за припрему пудинга и крема јер >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << топле течности попут воде, млека и сокова претвара у желатинасту масу. Зрна тапиоке су посебно интересантна у припреми пудинга – потапају се неколико сати у базној течности и онда се све кува док смеса не постане бистра, а уз разне додатке и заслађиваче се претвара у занимљив и лаган десерт.
Чоколадни пудинг са тапиоком:
Састојци:
4 кашике куглица тапиоке
1 децилитра воде
1,5 шоље млека
1 кашичица какаа
1 кашика јаворовог сирупа
2 кашике компота од вишања
Оставите куглице тапиоке да стоје у води два сата. Ставите да се кувају у млеку и додајте какао размућен у две кашике воде. Кувајте двадесет минута. Искључите ватру и додајте јаворов сируп. Добро промешајте и поређајте у чиније. Оставите да се охлади. Украсите компотом од вишања и уживајте у савршеној структури овог специјалног пудинга.
Najstarija žena na svetu svakodnevno je jela ovu popularnu poslasticu
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тапиока, идеална за безглутенске рецепте се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.