У склопу Антићевих дана отворена изложба ”Мит о птици” у КЦНС (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2024, 09:37

У склопу Антићевих дана отворена изложба ”Мит о птици” у КЦНС (ФОТО)

У Културном центру Новог Сада свечано је отворена мултимедијална изложба „Мит о птици“, као део манифестације „Антићеви дани“ посвећене животу и делу Мирослава Антића, истакнутог песника, књижевника и сликара. Фото: Градске инфо Атмосфера на отварању била је изузетно инспиративна, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обогаћена присуством бројних љубитеља уметности и поштоваоца Антићевог стваралаштва.
Овогодишње, 17. по реду „Антићеве дане“, обележава слоган „Мит о птици“, чиме се наглашава важност Антићевог песничког опуса и симболична снага његових дела. Манифестација се одржава до 18. марта, а централни догађаји организују се у Културном центру Новог Сада.
Песникиња Сања Савић Миросављевић, дружила се са новосадским основцима, преносећи им своју љубав према поезији и инспирацију коју проналази у Антићевим стиховима.
У вечерњим часовима, у Ликовном салону, посетиоци су имали прилику да доживе мултимедијалну изложбу „Мит о птици“, која кроз различите уметничке форме истражује симболику птице као централног мотива у Антићевом песничком стваралаштву.
Такође, у издавачкој кући „Прометеј“ представљен је филм „Мика Антић окован у слободи“ аутора Александра Каришика, који кроз документарни приступ осветљава различите аспекте Антићевог живота и дела.
Посетиоци изложбе имали су прилику да уживају у богатству Антићевих стихова и да се дубље упусте у његову поетику кроз разноврсне уметничке форме.
Мултимедијална изложба „Мит о птици“ пружа јединствену прилику да се осети дух Антићевог стваралаштва и да се његова поезија доживи на нов и инспиративан начин.
Nova dečija igrališta za novosadske mališane (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У склопу Антићевих дана отворена изложба ”Мит о птици” у КЦНС (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.