ЕУ: Потребно да се уради више за припрему за климатске промене

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 21:00

ЕУ: Потребно да се уради више за припрему за климатске промене

ЕУ мора да појача припреме за ризике од климатских промена због тога што загревање планете угрожава различите секторе од пољопривреде до финансијске стабилности, саопштила је данас Европска комисија (ЕК). Фото: Танјуг/AP/Peter Hamlin
Комисија је реаговала на извештај који је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у понедељак објавила Европска агенција за животну средину (ЕЕА) у којем је позвала земље ЕУ да се припреме за ризике од катастрофалних климатских промена.

ЕК је саопштила да ће ЕУ такође проценити своју будућу политику у односу на могућност да због климатских промене глобалне температуре буду повећане за готово три степена Целзијусова до 2100. године, пренео је Ројтерс.
Емисије гасова који изазивају ефекат стаклене баште су већ довеле до повећања температуре на глобалном нивоу за око 1,2 степена Целзијусова изнад прединдустријског доба, пренео је Ројтерс.
ЕЕА је навела да би штета изазвана климатским променама могла значајно да се повећа уколико се не предузму строже мере за деловање против климатских промена.
Агенција је такође упозорила да би због раста нивоа мора могло доћи до поплава чија се штета процењује на више од билион евра годишње у Европи до 2100. године.
Поређења ради, укупан износ БДП-а ЕУ у 2022. години износио је 15,8 билиона евра.
Нема где нас нема! Ово су Срби који су освојили Оскара, а један је радио и Супермена- Од Сомбора преко Ужица до најпрестижније награде у филмској индустрији (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ: Потребно да се уради више за припрему за климатске промене се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.