Северни ток тужи осигуравајуће куће због експлозија на гасоводима

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 20:45

Северни ток тужи осигуравајуће куће због експлозија на гасоводима

Северни ток тражи више од 400 милиона евра од својих осигуравајућих кућа због експлозија које су се догодиле 2022. године када су оштећени гасоводи намењени транспорту руског гаса у Немачку, наведено је у судским документима. Фото: Танјуг/AP/Swedish Coast Guard Северни ток АГ именовао је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << као тужене осигуравајућу компанију Лојдс и осигуравајућу кућу Арч (ЕУ) ДАЦ, у тужби која је прошлог месеца поднета Вишем суду у Лондону, пренео је Ројтерс.
У судским поднесцима се наводи да тренутна прелиминарна процена Северног тока трошкова за одводњавање и стабилизацију гасовода, потпуне поправке и замене изгубљеног инвентара износи између 1,2 милијарде и 1,35 милијарди евра.
У тужби Северног тока се, такође, наводи да је један од гасовода изгледао „унакажено и деформисано“ на једном месту где је био оштећен, али је на другом месту „изгледао глатко и као да је исечен“.
Лојдс је одбио да пружи коментар, а Северни ток и Арч нису одговорили на захтев за коментар.
Тужба се фокусира на експлозије које су се догодиле у септембру 2022. године када су оштећени гасоводи Северни ток 1 и Северни ток 2.
Шведска, која је прошлог месеца одустала од истраге и Немачка су пронашле трагове експлозива, што сугерише да је то био намеран чин, пренела је агенција.
Истрагу је прошлог месеца обуставила и Данска која је претходно дошла до закључка да је дошло до намерне саботаже гасовода.
U Japanu obeležena 13. godišnjica od nuklearne katastrofe u Fukušimi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Северни ток тужи осигуравајуће куће због експлозија на гасоводима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.