Вучевић у посети предузећима наменске индустрије у Чачку

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 20:00

Вучевић у посети предузећима наменске индустрије у Чачку

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас Технички ремонтни завод Чачак и компанију „Слобода“ АД Чачак. Фото: Танјуг/Немања Јовановић
Том приликом, министар Вучевић састао се са руководством ТРЗ Чачак, а пуковник др Војкан Радоњић, директор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Завода, представио је министру одбране капацитете за ремонт и одржавање наоружања и војне опреме, као и организацију рада ове војне установе у саставу Копнене војске.
Министар Вучевић, након састанка, обишао је погон за ремонт возила гусеничара, као и Сектор за ремонт средстава електронике и електромеханике.
Он је, након обиласка, захвалио запосленима на труду и истакао значај ТРЗ Чачак за техничко одржавање и генерални ремонт средстава борбене технике додајући да ће држава Србија наставити да улаже у развој капацитета наше Војске, како би се обезбедило да исправност технике увек буде на највишем нивоу.
Обиласку су присуствовали помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић, начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе бригадни генерал Славко Ракић, начелник Моравичког управног округа Марко Парезановић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
Обилазак компаније „Слобода“ АД Чачак Потпредседник владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је и компанију „Слобода“ АД Чачак и разговарао са руководством компаније које га је упознало са капацитетима, производним програмом, резулатима, плановима и задацима за наредни период.
Тенденција Министарства одбране и Војске Србије је да настави опремање савременим средствима наоружања и војне опреме, која су производ домаће памети, рекао је Вучевић наводи у саопштењу Министарства одбране.
Он се, како се додаје, том приликом уверио у континуирани напредак компаније „Слобода“ као дела домаће одбрамбене индустрије која се развија и снажан је партнер Војсци Србије.
Министар Вучевић састао се данас и са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем, са којим је разговарао о сарадњи локалне самоуправе и Министарства одбране и Војске Србије.

Vučić: Prosečna plata 2027. godine 1.400 evra, zato očekujem veći povratak ljudi u Srbiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић у посети предузећима наменске индустрије у Чачку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.