Велика Британија разматра да забрани страним земљама власништво над медијима

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 19:45

Велика Британија разматра да забрани страним земљама власништво над медијима

Док британске власти вагају да ли да одобре приватној инвестиционој компанији Redbird IMI из Абу Дабија да купи дневни лист Телеграф, упоредо се разматра могућност да се законски забрани страним државама да буду власници медијских организација, потврдили су данас упућени извори >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у британској влади. Фото: Pexels/brotiN biswaS  
Понуда компаније из Абу Дабија за куповину утицајног британског политичког дневника Телеграф подстакла је расправу о питању независности медија и могућности да страни инвеститори угрозе слободу штампе, преноси Ројтерс.
Око 100 посланика британског парламента из свих странака потписало је писмо у којем се изражава противљење да компанија Redbird IMI из Абу Дабија купи десничарски лист Телеграф и магазин Спектатор, и изражава забринутост због потенцијалног мешања у уређивачку политику и увођења цензуре.
Британска министарка јавног информисања и медија Луси Фрејзер одлучује о томе да ли ће бити одобрено ово преузимање два британска медија, али посланици у Горњем дому парламента ће у среду гласати о амандману на закон о дигиталним тржиштима, конкуренцији и потрошачима, који би министрима могао да омогући право вета на понуде страних држава за британске новине. Уколико би такав амандман био усвојен, о њему би се затим изјашњавао Доњи дом.
Из кабинета премијера Ришија Сунака је саопштено да се још увек разматра да ли да се подрже измене постојећих прописа, како би се спречило да страна држава буде власник неке британске новинске куће.

https://gradskeinfo.rs/rusija-zatrazila-sednicu-saveta-bezbednosti-un-o-ukrajini-09-03-2024/
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велика Британија разматра да забрани страним земљама власништво над медијима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.