Брнабић: За три дана нападнуте две активисткиње СНС у центру града

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 19:30

Брнабић: За три дана нападнуте две активисткиње СНС у центру града

Потпредседница Главног одбора СНС Ана Брнабић изјавила је данас да су у протекла три дана нападнуте две активисткиње СНС на улици док су обављале станачке активности и истакла да су их напали они који тврде да се боре за Србију против насиља. Фото: Танјуг/Раде Прелић
„Сазвала >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сам ову конференцију из разлога што смо у протекла три дана, дакле само три дана, имали акт бруталног насиља над чак две наше активисткиње, жене чланице Српске напредне странке, које су или биле у својим страначким активностима или су једноставно само биле на улици у центру града. Нападнуте од стране оних који нам свакодневно тврде да се боре против насиља за бољу, лепшу, ненасилну, толерантну Србију“, рекла је Брнабићева на конференцији за медије.
Она је рекла да су то Јелена Милосављевић и Славица Вујачић.
„Чућете како су те самозване елите, и оне друштвене самозване елите окупљене око Прогласа и сличних, и оне политичке самозване елите окупљене око Србије против насиља, и оне медијске самозване елите окупљене око свих оних медија у власништву једног тајкуна Драгана Шолака, а који себе воле да зову независним, професионалним и објективним, удруженим радом, месецима, довеле до тога да живимо у земљи, у којој је ваљда нормално и природно да мушкарци нападају жене на улицама, да их ударају, снимају, прате, малтретирају, прете, само зато што другачије мисле или припадају и подржавају неку другачију политичку опцију. Зато што су они ваљда елита, па им се то може, па то није насиље“, навела је Брнабићева.
Запитала је да ли је то Србија какву та самозвана елита жели да направи и оценила да смо до оваквог тренутка у друштву дошли између осталог и због тога што никада нико из опозиције, њихових медија није осудио претње упућене председнику Србије, члановима владе, председниковој породици.
„Сваки такав позив на насиље, такав брутални акт мржње дочекан је са одушевљењем опозиционих НВО, политичких и медијских елита“, рекла је Брнабић и додала да је свако такав ко је претио председнику, његовој породици, члановима владе у року 24 сата постајао њихов нови херој у борби против СНС и Александра Вучића.
Она је навела и да жели да направи рекапитулацију свега што је довело до малтретирања активискиња Јелене Милосављевић и Славице Вујачић, а из чега је, како је додала потпуно јасно како смо дошли до овог тренутка у друштву. Подсетила је на изјаве Јове Бакића и Милована Бркића које, како је рекла, нико није никада осудио.
„Њихов идеолог Јово Бакић је причао о томе како ће нас јурити по улицама, како ћемо пливати Савом и Дунавом, како без крви нећемо отићи са власти, како овде демократија нема никаквог смисла, или нас на изборима не могу победити, можда зато што немају план, немају програм, немају идеологију и немају визију и имају само да понуде мржњу. И наш народ за ту мржњу неће да гласа, али свакако никада нисмо чули осуде таквих изјава“, рекла је Брнабић.
Додала је да се од Бркића још на првом митингу Србије против насиља могло чути како треба да узму пушке, како треба да оду у зграду Председништва Србије, како треба да убију Александра Вучића, како прети његовој породици, укључујући и децу.
„И никада, али никада од те самозване елите, ни друштвене, ни политичке, ни медијске нисмо чули ни једну једину реч осуде да то није у реду“, рекла је Брнабћ.
Активисткиња Јелена Милосављевић је описала напад, за који је рекла да се догодио у недељу на Бановом Брду.
„У недељу како смо изашли из зграде, два момка су почели да нас провоцирају, вређају. Кроз Пожешку улицу су нас пратили, и узнемиравали све пролазнике. Притом су водили пса са собом, којем је константно затезан поводац, а пас није имао корпу, што ме је изузетно узнемирило. То је трајало петнаестак минута“, рекла је Милосављевић.
Она је додала да је остала присебна и да није дозволила да је нападачи испровоцирају.
Активисткиња Славица Вујачић, за коју је Брнабић навела да је била нападнута на Теразијама, рекла је да не зна зашто је нападнута, али да претпоставља да је то због ранца на коме је писало „Александар Вучић – Предаја није опција“. Она је истакла да се не стиди ничега, а то исто поручила својим млађим колегама који имају и носе такве ранчеве.
Vučić: Prosečna plata 2027. godine 1.400 evra, zato očekujem veći povratak ljudi u Srbiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: За три дана нападнуте две активисткиње СНС у центру града се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.