Шта конобари никако не воле да им радите!

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 17:00

Шта конобари никако не воле да им радите!

Ако мислите да чините услугу конобарима стављајући новац, прљаве шољице и тањире на њихов послужавник, јако се варате. Фото: Pixabay/delo Бити пристојан  је за сваку похвалу, али ако је злоупотребимо, можемо учинити више штете него користи – посебно ако покушавамо да учинимо услугу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << конобару у кафићу или ресторану и притом му (у доброј намери) отежамо живот.
Иако им се понекад чини да им треба вечност да дођу до стола и преузму поруџбину, није им лако јер понекад раде више послова, од психолога до спремачице и редара.
Али ево које ствари никако не бисте требали да радите по кафићима и ресторанима.
Љубазност уместо напојнице Добили сте кафу, али сте наручили чај? Ако мислите да ћете поштедети муке конобарима ако не укажете на грешку, али онда оставите лошу рецензију или оставите напојницу (у већини случајева) грешите.
Превише прича Лепо је и пристојно показати интересовање за страну земљу или град, али конобари обично немају времена да разговарају о природним лепотама или знаменитостима, тако да немојте претерати у разговору.
Чишћење столова Конобари имају свој систем рашчишћавања посуђа са стола, тако да је помоћ у слагању тањира један на други заправо само чините медвеђу услугу и отеђавате им посао.
Натуцање страног језика Ако желите да вежбате страни језик који се једва сећате из основне школе, боље је да то не радите у ресторану, поготово ако вам језик који знате добро иде. Збунићете конобара и можда ћете добити погрешно јело.
Стављање ствари на тацну Уздржите се од додиривања послужавника, стављања чаша или новчаница – његов послужавник, његова правила, и лако можете пореметити њихову равнотежу.
Тражење стола Ако мислите да конобару чините услугу тиме што сте сами нашли место у ресторану, варате се. Пристојније је сачекати да вас домаћини поставе за сто како им не би покварили распоред седења.
Чишћење нереда Ако разбијете тањир или чашу, не скупљајте крхотине или течност марамицама и салветама, извините се и пустите конобара да почисти јер ако се повредите, биће горе.
Pre pranja tiganja potrebno je sačekati da se ohlade

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта конобари никако не воле да им радите! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.