Зашто су кесе чипса увек полупразне?

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 16:00

Зашто су кесе чипса увек полупразне?

Нервирате ли се када купите чипс, отворите га и кеса је скоро празна? Фото: Pixabay/ Miroslavik За то постоји веома добар разлог. Ако волите да једете чипс, сигурно сте приметили да кесе чипса никада нису пуне. Али за то постоји веома добар разлог.
Без обзира да ли отварате малу врећу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чипса или већу торбу за забаву да бисте нахранили своје пријатеље, увек је помало разочаравајуће видети да је далеко од пуне.
Иако се може претпоставити да је торба само делимично попуњена како би компаније оствариле већи профит, то има везе и са искуством потрошача.
Наиме, у кесама се оставља простор да се чипс не би оштетио. Пут од фабрике у којој се чипс производи и пакује до вашег стола је прилично дуг.
Компаније намерно остављају празан простор у торби како се чипс не би измрвио и остале само мрвице.
У вреће чипса се такође додаје гас азота, који чува чипс свежим. Када би се кесе напуниле обичним гасом, чипс би се врло брзо покварио и постао мекан. Азот је природни гас и потпуно је безопасан, а показало се и да побољшава укус чипса.
Осим ако се чипс не продаје у вакуумском запечаћеном стању, заиста не постоји начин да се заобиђе врећа напуњена азотом, следећи пут када отворите врећу чипса само да бисте пронашли знатно мање чипса него што сте очекивали, знајте да није без доброг разлога.
Због мање количине чипса у врећици, добићете бољу порцију и мање ситних, поломљених комада.
Pravo je vreme za magičnu dijetu: Smršajte 5 kilograma za 3 dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто су кесе чипса увек полупразне? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.