Намирнице које обавезно треба да уврстите у свој јеловник ако желите да смршате!

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 15:01

Намирнице које обавезно треба да уврстите у свој јеловник ако желите да смршате!

Ево које намирнице треба да укључите у исхрану ако желите да смршате. Фото: Pixabay/PublicDomainPictures Наиме, реч је о поврћу без скроба, маслиновом уљу, пуномасним млечним производима, орасима и посним протеинима.
Препоручује се да једете броколи, спанаћ, карфиол, краставце и патлиџан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јер садрже велике количине витамина, минерала и других важних хранљивих материја као што су фитокемикалије за које је доказано да снижавају холестерол и смањују ризик од дијабетеса типа 2, а такође помажу у регулисању варења.
Маслиново уље је идеалан додатак салатама и сличним јелима. Садржи антиинфламаторна једињења као што су олеинска киселина, омега-3 масне киселине и полифеноли. Смањује депресију, побољшава здравље црева, смањује ризик од кардиоваскуларних болести и снижава крвни притисак.
Препоручује се конзумација грчког јогурта јер је то најздравија опција за оне који желе да смршају.
Осим што побољшава метаболизам, садржи више есенцијалних масних киселина као што су омега-3, витамин Б-12 и јод и смањује анксиозност и депресију.
Идеални орашасти плодови и семенке за које верује да треба да конзумирате док губите тежину су бадеми, индијски орашчићи, лешници и пистације.
Као немасне протеине препоручује се риба, ћуретина и пилећа прса.
Šta može da vam se dogodi ako progutate žvakaću gumu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Намирнице које обавезно треба да уврстите у свој јеловник ако желите да смршате! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.