Весић: Они који су нападали Ђинђића данас користе исти речник за напад на Вучића

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 14:30

Весић: Они који су нападали Ђинђића данас користе исти речник за напад на Вучића

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је данас да исти људи који су нападали Зорана Ђинђића, који је убијен на данашњи дан пре 21 годину, данас користе исти речник и када нападају председника Србије Александра Вучића, оптужујући га да је националиста. Фото: Танјуг/Раде Прелић Весић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рекао да је легитимно је имати политички став, па чак и мрзети политичке противнике, али да је ружно и страшно нападати своју земљу и изговарати гнусне лажи.
Он је, поводом трибине „Страни плаћеник, домаћи издајник“, одржане у Дубровнику, а на којој су говориле новинарка Ана Лалић и активисткиња Аида Ћоровић, спомињући „војвођанску нацију“ и „досрбљавање“, оптужујући државу за „великосрпски национализам“, али и „прогнозирајући“ да ће „цела врхушка бити мртва“, рекао да и Вучић и сви којима прете могу да буду поносни, јер очигледно раде добро кад их такви људи нападају.
„Ружно је и страшно нападати своју земљу. Отићи у Хрватску или било где и изговарати гнусне лажи, говори о томе зашто опозиција не може да добије подршку грађана, нити могу да одлучују и намећу вредносне судове. Мржња према Вучићу је постала опште место, прети се њему, његовој породици. И из овога се види колико они мрзе земљу чији пасош имају и колико су спремни да се ниско спусте да причају против своје земље“, рекао је Весић за ТВ Прва.
Он је додао да се пита да ли је „досрбљавање“ Војводине када држава Србија улаже у изградњу 330 километара ауто-путева и брзих саобраћајница, као што то сада чини, без динара учешћа покрајинског буџета. „Или када се граде три моста у Новом Саду, гради брза пруга кроз Војводину, обнавља 250 километара регионалних пруга или реконструишу железничке станице“, рекао је Весић.
Додао је да је то политика лажне елите и да је за њих сваки национализам добар, осим српског. „Све то ради Влада Србије за своју земљу, а онда једна жена прича о досрбљавању. Када радимо пругу ми ту госпођу досрбљавамо. То је толико болно. Кажу, не може црква да се гради. Немам ништа против ни изградње катедрале, нити џамије и треба да их имамо, али код њих све може, али не може само српска црква. У Хрватској не кажу ни реч о протеранима, јер им је хрватски националнизам добар“, рекао је Весић.
Подсећајући на нападе које је претрпео градоначелник Љубљане Зоран Јанковић због иницијативе да се једна улица у том граду назове по Београду, Весић је упитао како је „великосрпски национализам“ када постоји Београдска улица у Љубљани, а Љубљанска улица у Београду доказ космополитизма.
„Говорити да ћемо сви бити мртви, то је болесно и није за политичку осуду, него за лечење“, сматра Весић. Он је додао да су исти људи који данас изговарају све те ствари исти они који су најгнусније ствари говорили за Зорана Ђинђића.
„Исти ти, 80 одсто њих, су нападали Зорана, који је последњих месеци свог живота пролазио кроз харангу, од плаћених новинара мафије, али и од оваквих који су исти речник користили за Ђинђића говорећи му да је националиста“, оценио је Весић.
Према његовим речима, Ђинђић је био човек који је решавао проблеме и био „реалполитичар“. „Као што то чини Вучић сада. Сличан је начин на који се односе према проблемима, јер је за политичаре малих земаља важно да разумеју односе у свету и заштите интересе своје земље. То је Ђинђић разумео, а то Вучић ради перфектно. Ђинђић је вратио Србију у УН, почео преговоре са ЕУ, тада су започете реформе. Данас преговарамо са ЕУ, имамо значајно место у међународној заједници, захваљујући Вучићу“, рекао је Весић.
Он је додао да је Ђинђић био посвећен „обичном човеку“ и да је говорио да не постоји народ због политичара, већ политичар због народа. „Ако се бавите јавним послом, онда решавајте проблеме. Такав је и Вучић, оде у Памбуковицу, а онда да разговара са Си Ђинпиногом. Све је то политика, нема малих послова, нема ничег што је испод части, важно је да се решавају проблеми људи“, истакао је Весић.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Они који су нападали Ђинђића данас користе исти речник за напад на Вучића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.