Ово су три најгоре намирнице за мозак

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 14:02

Ово су три најгоре намирнице за мозак

Храна може бити окидач за здравствене проблеме. Докторка Џенин Бовринг открила је на ТикТоку да постоје три намирнице које би могле бити посебно лоше за мозак јер садрже транс-масти. Фото: Pexels/Felicity tai „Трансмасне киселине негативно утичу на памћење и размишљање, посебно код >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << млађих одраслих особа“, рекла је те препоручила да будемо опрезни с маргарином, готовим колачима и готовим смесама за колаче и кекс.
„Ако ваша јеца воле да једу те ствари, морате их избегавати јер ће негативно утицати на њихов мозак и способност учења“, упозорила је докторка.
Трансмасти нису лоше само за мозак, већ и за кардиоваскуларни систем. Осмишљене да побољшају укус и продуже рок трајања, трансмасти могу повећати нивое лошег холестерола, док снижавају добар холестерол.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово су три најгоре намирнице за мозак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.