Цена банана ће расти са климатским променама

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 13:16

Цена банана ће расти са климатским променама

Банане ће постајати све скупље како глобална температура буде расла услед климатских промена, речено је данас на Светском форуму банана у Риму. Фото: Pixabay/StockSnap Форум је организован како би се стручњаци позабавили проблемима с којима се суочавају узгајивачи овог воћа, чије несташице >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се осећају у Великој Британији, преноси ББЦ.
Снабдевање бананама може да се носи са краткорочним временским непогодама, али експерти упозоравају на растуће претње од глобалног загревања и болести које због њега брже шире.
Како је речано, највише главобоља даје гљивична инфекција банана која се преместила из Аустралије и Азије у Африку и Јужну Америку, а која је највише шири поплавама и кроз јаке ветрове.
„Ако не буде великог повећања снабдевања, предвиђам да ће цене банана остати релативно високе у долазећим годинама“, рекао је економиста Светског форума банана Паскал Лиу.
Ruska železnica profitira od krize u Crvenom moru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цена банана ће расти са климатским променама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.