Инфлуенсер Ендру Тејт притворен у Румунији, уручен му је налог британских власти

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 13:01

Инфлуенсер Ендру Тејт притворен у Румунији, уручен му је налог британских власти

Инфлуенсер Ендру Тејт приведен је у Румунији и уручен му је налог за хапшење који су издале британске власти, саопштила је данас његова потпаролка Матеа Петреску. Фото: Танјуг/AP Photo/Vadim Ghirda Тејт (37) и његов брат Тристан приведени су у понедељак увече због оптужби за сексуално насиље >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у случају у Великој Британији, који датира из периода између 2012. и 2015, додала је Петреску.
Она је рекла да ће Апелациони суд у Букурешту данас донети „кључну одлуку“ о томе да ли да изврши налоге које је издао британски Магистратски суд у Вестминстеру, наводи АП.
Четири жене су пријавиле Тејта властима Уједињеног Краљевства због наводног сексуалног насиља и физичког злостављања, али је тужилаштво одлучило да не покрене кривично гоњење против бившег боксера. Наводне жртве су се затим одлучиле да покрену кампању групног финансирања како би покриле своје правне трошкове док воде грађански поступак против Тејта.
„Предале смо наше доказе о страшним актима насиља које смо претрпеле и чекале акцију (власти). Али четири године касније речено нам је да га британске власти неће кривично гонити. Ово је наш једини преостали пут да га позовемо на одговорност“, навеле су жене на веб страници своје кампање.
У одвојеном случају у Румунији, Тејт је оптужен за силовање, трговину људима и формирање криминалне организације за сексуално искоришћавање жена. Фото: Танјуг/AP Photo/Vadim Ghirda, File Ухапшен је у близини Букурешта у децембру 2022. заједно са братом Тристаном и две Румунке.
Румунски тужиоци су званично подигли оптужницу против те четири особе у јуну прошле године, а они негирају кривицу.
Ендру Тејт, који је сакупио 8,7 милиона пратилаца на платформи X, више пута је тврдио да румунски тужиоци немају доказе против њега и да постоји политичка завера да се он ућутка. Раније му је забрањен приступ одређеним посећенијим платформама друштвених медија због изражавања мизогиних ставова и говора мржње.
Након хапшења у Румунији, браћа Тејт су се три месеца налазила у полицијском притвору пре него што су пребачени у кућни притвор, а након тога кретање им је било ограничено на подручја општине Букурешт и оближњег округа Илфов.
У јануару, Тејт је добио жалбу у којој је оспорио заплену његове имовине од стране румунских власти, која је конфискована неколико недеља након што је првобитно ухапшен. Том приликом су румунске власти заплениле 15 луксузних аутомобила, 14 дизајнерских сатова и готовину у неколико валута у вредности од 3,6 милиона евра.
Policija odvukla Gretu Tunberg sa ulaza u švedski parlament

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Инфлуенсер Ендру Тејт притворен у Румунији, уручен му је налог британских власти се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.