Активности које треба да избегавамо пре одласка на спавање: Утичну на квалитет сна

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 12:31

Активности које треба да избегавамо пре одласка на спавање: Утичну на квалитет сна

Добар сан је важан на много нивоа. Помаже у нашем когнитивном функционисању и расположењу, док јача наш имунитет да останемо здрави и даје нам енергију која нам је потребна да се ухватимо у коштац са даном који следи. Фото: Pexels/Pixabay Поремећај сна може да учини да се осећамо анксиозно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или раздражљиво, па је важно да знамо шта можемо да урадимо да бисмо боље спавали сваке ноћи и зашто то почиње тако што унапред водимо рачуна о томе шта радимо пре него што одемо да спавамо.
– Покушајте да избегнете рад или коришћење спаваће собе за задатке који вас активирају и нису повезани са осећањем смирености – објашањава др Шарма, стручњак за сан.
Ове активности могу укључивати било шта, од гледања у телефон, гледања телевизије или рада у кревету.
Др Шарма чак препоручује да размислите о читању у дневној соби како бисте и то разграничили са спавањем.
Други кључни принципи за добру хигијену сна Др Шарма наглашава важност тога да дозволите свом уму и телу да се опусте пре спавања како бисте дошли до тог стања смирености. Она предлаже да покушате да се опустите најмање 30-60 минута пре спавања читајући, радећи јогу или медитацију, или уживајући у топлој купки. Било која од ових опуштајућих активности може бити умирујућа за нервни систем и помоћи нам да се припремимо за миран сан.
Čizme kao glavni aksesoar – Najboljih sedam kombinacija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Активности које треба да избегавамо пре одласка на спавање: Утичну на квалитет сна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.