Орбан: И Мађарска и Словачка промовишу мир

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 20:17

Орбан: И Мађарска и Словачка промовишу мир

Мађарска ће наставити да води политику мира, као што то чини и Словачка, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан после састанка са председником словачког парламента Петером Пелегринијем у Будимпешти. FOTO: AP Photo/Petr David Josek „Мађарска ће учинити све да у будућности буде добар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сусед Словачкој и ојача сарадњу у интересу изградње мира“, поручио је Орбан на конференцији за новинаре, преноси агенција ТАСР.
Поводом рата у Украјини, мађарски премијер је рекао да са забринутошћу гледа на то што стотине хиљада људи гине, а истовремено није јасно када ће се рат завршити.
Пелегрини и Орбан су се сагласили да је суверенитет неопходан у оквиру Европске уније и критиковали покушаје Брисела да се уклони право вета у доношењу одлука.
Пелегрини је данас боравио у једнодневној радној посети Мађарској, током које се састао са својим мађарским колегом Ласлом Ковером, председником Томашем Суљоком и Орбаном.
Stoltenberg o papinoj izjavi: Nije vreme da se govori o predaji Ukrajine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орбан: И Мађарска и Словачка промовишу мир се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.