Селаковић: Грађани треба имају поверење у рад центара за социјални рад

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 19:40

Селаковић: Грађани треба имају поверење у рад центара за социјални рад

Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковића поручио је данас да грађани Србије треба да имају поверења у своје државне институције, центре за социјални рад, па тако и Центар за социјални рад Града Новог Сада. FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ nr Како је саопштило >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ресорно министарство, Селаковић је посетио Центар за социјални рад Нови Сад поводом немилих дешавања у петак, када се испред Центра одигравао скуп незадовољних грађана, који су провалили заштитну ограду и ушли у центар.
Селаковић је апеловао да „више никада не гледамо нити присуствовујемо немилим догађајима“ који су резултирали проваљивањем у двориште Центра и у једну посебну службу за заштиту деце.
„Уверен сам да смо када смо као држава решавали много компликованије и веће проблеме, да ћемо бити у стању да решимо и ово“, рекао је министар.
Он је рекао да сматра за своју обавезу и дужност да апелује на читаву јавност да се смире страсти и нагласио да се у Центру за социјални ради доносе одлуке о веома важним питањима као што су надзор над децом, родитељство, занемаривања деце од стране родитеља. „У таквим случајевима свака прејака реч, а да не причамо о томе када су у питању конкретни физички акти, може да доведе до проблема. Запослени у свим центрима за социјални рад у Србији су људи који раде веома одговоран, веома важан посао и веома тежак посао. Таквим људима неопходно је омогућити да тај посао раде у условима који такав посао то и захтева“, поручио је Селаковић.
Додао је да, пошто је и сам родитељ, може да разуме бојазан и опште јавности и сваког родитеља појединачно који је корисник центра за социјални рад, када је у питању било каква промена третмана и односа деце и родитеља.
„Центар за социјални рад Града Новог Сада јесте институција у коју грађани треба да имају поверења и која ће, само уколико постоји озбиљна међусобна сарадња, а никако надређеност, никако центар који ће наређивати, никако корисник центра који ће наметати своју вољу или који ће одбијати сарадњу. Такве ситуације никад не доведу до доброг резултата“, констатовао је министар.
Он је додао да Центар има људе изузетне стручности, људе доказане у свом послу и да само сарадња са корисницима Центра може да доведе до доброг исхода.
„Мој главни апел је са једне стране смирити страсти, сарађивати, разговарати, имати поверење у своју државу, у свој Град, у центар за социјални рад. А са друге стране, подршка запосленима у центру за социјални рад и као држава која озбиљан значај придаје деци и породици“, рекао је Селаковић.
Додао је да, као држава која је основала посебно Министарство за демографију и бригу о породици и која улаже много у промовисање родитељства и у демографско јачање наше нације, придају тој теми озбиљну пажњу. „Дајемо подршку државним органима који овим треба да се баве и увек смо спремни да помогнемо и оним родитељима којима је тешко да та своја права и обавезе извршавају и испуњавају“, поручио је Селаковић.
Он је рекао да је у раво Центар за социјални рад корективни фактор у друштву који ономе који не може сам да прискочи у помоћ, помогне да превазиђе различите препреке и изведе децу на прави пут.
Стотинак грађана протестовало је у петак, 8. марта, испред новосадског Центра за социјални рад, а након гурања са полицијом, успели су да пробију ограду. Протест је организован у знак подршке Новосађанки Ани Михаљици, која тврди да јој је троје деце неосновано одузето.
CIK: Odobren plan aktivnosti za glasanje,kampanja traje od 19.do 21.aprila

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић: Грађани треба имају поверење у рад центара за социјални рад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.