Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 15:00

Ако додајете ове додатке у кафу не надајте се да ћете смршати!

Многи од нас уживају у једној или више шољица кафе сваког дана. И на срећу, ово енергизирајуће пиће може имати здравствене предности све док не додајете нездраве састојке. Фото: Pixabay/DanielTwal У свом чистом облику, кафа је нискокалорични напитак пун антиоксиданата.
Међутим, додавање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одређених висококалоричних састојака може га претворити у скривени извор шећера и масти, што потенцијално доводи до споријег метаболизма и повећања телесне тежине.
Неки од најгорих састојака у кафи веома гоје и могли би вас спречити да постигнете своје циљеве губитка тежине.
Ово укључује шлаг, млеко, ароматизоване сирупе, крему и неки су од најгорих избора које треба избегавати ако желите равнији стомак.
Шлаг Понекад се кафа претвори у слатку посластицу, а има ли бољег начина да се све то заврши од укусног шлага? Нажалост, боље је прескочити овај прелив ако покушавате да изгубите неколико килограма. Често се додаје да напитци од кафе буду укуснији, шлаг има висок садржај засићених масти и калорија. Редовна конзумација може допринети повећању телесне масти, што може успорити метаболизам током времена.
Пуномасно млеко Иако су млечни производи добар извор есенцијалних хранљивих материја, пуномасна павлака и пуномасно млеко садрже много калорија и засићених масти, што може довести до повећања телесне тежине и негативно утицати на метаболичко здравље. Уместо тога, покушајте да изаберете биљне опције попут бадемовог и овсеног млека. Мање калорија и масти, ове алтернативе су нежније за ваш струк и метаболичко здравље.
Ароматизовани сирупи Волимо ароматизовани лате једнако као и друге врсте ванилу, карамелу, чоколадни сос, али тужна истина је да ће ароматизовани сирупи и сосови у вашем омиљеном специјалном напитку вероватно утицати на ваш струк и метаболизам ако стекнете навику да их наручите . Ови састојци садрже велике количине рафинисаних шећера, што може довести до инсулинске резистенције. Инсулинска резистенција смањује способност тела да регулише шећер, успорава метаболизам и повећава ризик од дијабетеса.
Ovo su mitovi povezani sa vitaminom D

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако додајете ове додатке у кафу не надајте се да ћете смршати! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.