Током церемоније Оскара одржани пропалестински протести (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 14:45

Током церемоније Оскара одржани пропалестински протести (ФОТО)

Током церемоније доделе награда Оскар одржани су пропалестински протести који су блокирали саобраћај на Хајленд Авенији и присилили многе да уместо колима стигну пешке до зграде где се одржала додела. Фото: Танјуг/AP Photo/Etienne Laurent Сама церемонија почела је са неколико минута >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << закашњења, а демонстранти су потпуно зауставили саобраћај на раскрсници Сансет и Хајленд авеније на више од 30 минута, преноси Холивуд рипортер. Фото: Танјуг/AP Photo/Etienne Laurent Демонстранти су захтевали на тренутни и трајни прекид ватре у рату између Израела и Хамаса, а носили су традиционалне палестинске мараме на глави (кефије), махали палестинским заставама и узвикивали „срамота“ људима обученим у смокинге и вечерње хаљине.
Фото: Танјуг/AP Photo/Etienne Laurent Узвикивали су и „Примирје одмах!“, док је један демонстрант бацио црвену фарбу на мушко одело док је покушавао да дође на церемонију.
Протест су организовале пропалестинске групе, укључујући „Писци против рата у Гази“, „Филмски радници за Палестину“ и „САГ-АФТРА за Примирје“, чији је циљ био да скрену пажњу на дешавања у појасу газе. Фото: Танјуг/AP Photo/Etienne Laurent Организатор и глумац САГ-АФТРА за Примирје Амин Ел Гамал рекао је за ТХР да су се планови за протест радили дуго, пре свега због незадовољства одговором филмске индустрије на инвазију.
Полицијска управа Лос Анђелеса објавила је у недељу тактичко упозорење широм града као одговор на протесте, којим су грађани обавештени да не долазе у тај део града.
Putinu na izborima istraživanja predviđaju 82 odsto glasova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Током церемоније Оскара одржани пропалестински протести (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.