Ђедовић Хандановић: Нема разлога да поскупе струја и гас

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 14:16

Ђедовић Хандановић: Нема разлога да поскупе струја и гас

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је данас да је Србија на дну лествице када је реч о цени електричне енергије и гаса и да је циљ да то тако и остане. Фото: Танјуг/МРЕ/Емилија Јовановић Он је нагласила и да су потпуно нетачне информацијие >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које су се у претходном периоду пласирале у јавност, а то је да ће доћи до новог поскупљења и да се оно одлаже због нових избора или благе зиме.
„Нема ни једног разлога за поскупљење цене електричне енергије и гаса“, рекла је Ђедовић Хандановић гостујући на ТВ Хепију и подсетила да је и са Међународним монетарним фондом (ММФ) у новембру 2023. у разговорима закључено да нема потребе да цене тих енергента буду повећане у мају ове године.
Оно на чему Србија мора да настави да ради, према речима министарке је реформа енергетског сектора, пре свега Електропривреде Србије (ЕПС) чије је реструктурирање започето и и треба да се заврши до маја. Како је нагласила неопходно је и да се настави и са професионализацијом енергетских, али и осталих јавних компанија.
„ЕПС је један тенк којем треба неко време да се покрене и не можете нагле потезе да правите, јер свака нагла акција може на кратак рок можда да има добит, али дугорочно не“, рекла је министарка.
Она је најавила и да ће у наредне две недеље да буде завршена апликација да преко мобилног телефона грађани могу да виде потрошњу и плате свој рачун за електричну енергију.
U 2023. izdato 11,5 miliona platnih kartica

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђедовић Хандановић: Нема разлога да поскупе струја и гас се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.