Британски плаћеник се обесио након повратка из Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 11:09

Британски плаћеник се обесио након повратка из Украјине

Хари Грег, 25-годишњи мушкарац из Норфолка у Великој Британији, кога је бивша премијерка Лиз Трас инспирисала да оде да се бори у Украјини – извршио је самоубиство. Фото: Unsplash/santoelia По повратку из Украјине, Грег се обесио, известили су британски медији у недељу, позивајући се на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << службену истрагу.
Он је наводно патио од посттрауматског стресног поремећаја и није могао да добије адекватну помоћ, каже његова мајка.
У фебруару 2022, Трас, која је тада била министарка спољних послова, рекла је на националној телевизији да ће „апсолутно“ подржати држављане Велике Британије који иду да се боре за Украјину. Њена изјава уследила је након ранијег позива званичника у Кијеву да страни добровољци дођу и придруже се борби.
„Народ Украјине се бори за слободу и демократију, не само за Украјину већ и за целу Европу“, рекла је тада, додајући, „ако људи желе да подрже ту борбу, ја бих их подржала у томе“. Њени коментари били су у супротности са владом, која је тврдила да свако ко се „бори или помаже другима који су укључени у сукоб“ може бити кривично гоњен по повратку у Британију.
„Тешко је патио од ПТСП-а јер се борио на линијама фронта у Украјини. Ту му, нажалост, није било помоћи”, изјавила је Грегова мајка.
Holandija dobija prvi muzej Holokausta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британски плаћеник се обесио након повратка из Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.