Колико је здраво спавати са чепићима за уши?

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 15:00

Колико је здраво спавати са чепићима за уши?

Чепићи за уши су обично безбедни за употребу током спавања. Међутим, могуће је да честа употреба може довести до неких мањих проблема, као што је накупљање ушног воска. Фото: Pixabay/asundermeier Понекад бука из околине може пореметити сан. На пример, спаваћа соба окренута према прометној >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << улици може утицати на трајање сна.
Чепићи за уши могу значајно смањити количину звука који улази у уши, што може помоћи људима да заспу у бучном окружењу. Они су одличан начин да спречите амбијенталну буку која може пореметити ваш природни образац спавања.
Међутим, не одражава се свака врста буке негативно на сан.
Неки људи сматрају да су умерена бука или музика добри за спавање. У већини случајева бука је оно што омета сан, а самим тим и ритам живота.
Истраживања показују да су чепићи за уши сигуран и приступачан начин за побољшање квалитета сна. У неким случајевима, употреба чепића за уши, заједно са маском за очи, може побољшати РЕМ сан, који је најдубљи облик сна и подржава неколико важних процеса, као што је консолидација памћења.
Чепићи за уши такође могу повећати ниво мелатонина, хормона који је веома важан за спавање. У поређењу са неким другим методама за побољшање сна, чепићи за уши имају мање нежељених ефеката.
На пример, и таблете за спавање које се издају без рецепта и на рецепт могу имати бројне нежељене ефекте, као што су вртоглавица и поспаност током дана.
Чепићи за уши треба да смање буку, али и да буду довољно удобни за спавање. Можда ћете се у почетку осећати непријатно, али тај осећај ће временом нестати. Мало је информација о томе колико честа употреба чепића за уши може утицати на уши. Један од могућих ризика је накупљање ушног воска. Ушни восак или церумен је воштана супстанца која помаже у заштити ушног канала од воде, бактерија и других штетних нечистоћа.
Ушни восак је важан за одржавање доброг здравља ушију, али може изазвати и проблеме. Продужена блокада ушног канала, као што је редовна употреба чепића за уши, може изазвати накупљање ушног воска, што може изазвати свраб и нелагодност у уху, зујање, губитак слуха, кашаљ и вртоглавицу.
Такође је могуће да редовна употреба чепића за уши изазове инфекцију уха. Ово се може десити као резултат уласка бактерија у ушни канал или као резултат накупљеног ушног воска. Инфекција уха може изазвати симптоме који укључују вртоглавицу, мучнину, повраћање, али и проблеме са слухом.
Zašto ne bi trebalo verovati da jedna namirnica ima neverovatne zdravstvene prednosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико је здраво спавати са чепићима за уши? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.