Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 14:38

Зову га рај за птице, али је рај и за породице: Ево где овог викенда можете отићи, уживати у природи, и возити се чамцем, а цена улазнице је сим

Специјални резерват природе “Обедска бара” је други у свету на листи заштићених природних добара, а прати га глас, мит и легенда да се у њему налази рај за птице. Овај резерват представља мочварно-шумски комплекс који се простире уз реку Саву у Сремском делу Војводине. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << vojvodinasume.rs На овом месту постоји кружно едукативна стаза која се простире на 7 километара, а на територији овог излетишта постоји и осматрачница, клупе, места за роштиљање, речни док уз који су постављени чамци за све посетиоце који желе да се упусте у пловидбу, као и острво птица за спортски и рекреативни риболов.
Оно што краси резерват јесте орнитофауна, односно барске птице које у колонијама красе ово место. Од 226 врста неке су селице, али има и станарица, као што је орао белорепан.
Место на ком оставите телефон, бриге и само уживате https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/video-43386b88c9a5246e9a54d69a744bbc7a-V.mp4
Уколико “ухватите” слободан викенд, а потрефи се још и лепо и сунчано време, очекујте да ће се тражити место више за паркинг. Улаз у овај резерват је веома симболичан и износи 120 динара по особи. Такође, унутар њега имате инфо центар где се додатно можете информисати о активностима које нуде, а можете се и освежити пићем и уживати у кафи на сунцу.
Претходног викенда, на овом месту примећене су огромне гужве, а много људи из Новог Сада, Београда, Шапца и Руме долазе овде да уживају са својим пријатељима и породицама на пикник, да се прошетају или играју неки спорт.
Ko je presedavao Srpskom čitaonicom i kakva je bitna odluka za Grad donesena na jednoj njenoj sednici?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зову га рај за птице, али је рај и за породице: Ево где овог викенда можете отићи, уживати у природи, и возити се чамцем, а цена улазнице је симболична (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.