Вучић: Вечерас на састанку доносимо важне одлуке

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 14:22

Вучић: Вечерас на састанку доносимо важне одлуке

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће вечерас на састанку са лидерима странака владајуће коалиције бити донете важне одлуке у вези са организовањем локалних избора, функционисањем Народне скупштине и будуће извршне власти, како би се што пре завршили сви изборни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << циклуси и да ће се вечерас те одлуке саопштити јавности. FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg „И оно што вас занима, вечерас ћемо доносити одлуке. Вечерас ћемо све опције да размотримо и вечерас ћу јавност обавестити и о Скупштини и о влади и о локалним изборима.
Саслушали смо све, доћи ће Дејан Ђурђевић и сви остали који се најбоље разумеју у легислативу и да видимо како и шта око свих избора. Да ту причу завршимо, да народ више не замарамо глупостима, него да можемо да се посветимо послу“, рекао је Вучић новинарима у Памбуковици.
Састанак ће се одржати у 18 сати на Андрићевом венцу, најављено је из Председништва.
„Предстоји нам тешко време због геополитичке ситуације, у исто време ми морамо да гурамо снажно. Никада снажније и јаче и зато је важно да што пре формирамо све органе, да завршимо све изборне циклусе и да почнемо, да се у потпуности посветимо проблемима људи и да их решимо“, нагласио је Вучић.
На састанак ће, како се очекује, доћи лидери коалиције СПС-ЈС Ивица Дачић и Драган Марковић Палма, затим први човек СДПС Расим Љајић, Милан Кркобабић из ПУПС-а, као и председник „Здраве Србије“ Милан Стаматовић и доскорашњи директор БИА и оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин. Вучић је рекао да је јуче направио техничку грешку, која је само формална, а не суштинска када је говорио о изборима и објаснио процедуру око локалних избора у складу са законом.
„Избори морају да буду расписани у року од месец дана од тренутка последњег дана када је прошао рок а када је било могуће конституисање скупштине, то је био трећи март. Други и трећи април је последњи дан када избори морају да буду расписани, а мора да их распише председник Скупштине. Потпуно је нормално да председник Скупштине ако буде изабран сутра, у уторак или среду распише нове изборе“, навео је Вучић.
Додао је да не би требало да се одуговлачи са изборима и да би могли да се одрже 28. априла, 5. маја или, како је рекао, „натегнуто“ 12. маја.
„Постоји законска могућност за коју сам погрешио и нисам знао да може да се одуговлачи, али не разумем смисао. Има много опција, сагледаћемо све то вечерас, али је за мене најлогичнија опција да се иде одмах на изборе, али видим да то изазива нелагоду и бол у желуцу код свих оних који су причали да су убедљиво победили, па их неко покрао“, рекао је он.
Вучић је нагласио да га не интересује шта ради опозиција, већ да је за њега, од њиховог мишљења, много важније шта мисли народ. „Ако хоће да изађу – хоће, ако неће – неће. Постоје они који их не зарезују два одсто. Људи који брину о својој земљи и људи који се боре за своје грађане. Тако да ме не интересује шта ће да раде. Ми ћемо да гледамо да им помогнемо и да учинимо да буду задовољнији, да имају што више пара и да на своје одморе иду по 15 пута годишње“, рекао је Вучић на питање новинара да прокоментарише јучерашњи споразум представника опозиције и иницијатора ПроГласа о неопходним изборним условима за излазак на изборе.
Председник је рекао да би представници опозиције могли да као носиоца листе поставе председника Одбора немачког Бундестага за спољне послове Михаела Рота.
„За мене је важнији народ од тих који бахато тумаче закон. Али мислим да је важно да поставе Михаела Рота на чело листе. Кад год буду били избори на локалном нивоу, тамо где будемо изгубили ми ћемо да честитамо. Ја верујем у народ у Србији и готово сам убеђен у победу бар у 50-70 од тих 87 локалних самоуправа“, рекао је Вучић.
На питање новинара да прокоментарише наводно групно пребацивање бирача из Мале Крсне на Вождовац, како би тамо били уписани у бирачке спискове, Вучић је истакако како је то „масовно исељавање“ из Мале Крсне, заправо један човек.
„Мени су јавили да је један уписан. Из Министарства и МУП-а. Баш тако, да је један уписан са територије општине Смедерево. Дозволићемо им увид, радним групама и свима“, рекао је Вучић.
Dodik: Veoma je važno da vlast u Srbiji ostane moćna i snažna

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Вечерас на састанку доносимо важне одлуке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.