Волстрит џурнал: Катарске власти прете да ће протерати руководство Хамаса

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 21:11

Волстрит џурнал: Катарске власти прете да ће протерати руководство Хамаса

Катарске власти су запретиле да ће протерати руководство Хамаса из те земље, ако не буду успели да их приволе на договор са Израелом о ослобађању таоца, пише амерички лист „Волстрит џорнал“, позивајући се на неименованог званичника тог палестинског милитантног покрета и египатског >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << званичника. Фото: Wikimediacommons/StellarD У Катару је стациониран Хамасов политички биро, укључујући и његовог лидера Исмаила Ханијеа, наводи „Тајмс оф Израел“.
Хусам Бадран, високи званичник Хамаса који се налази у Дохи, негирао је ове тврдње и навео да ће без постигнутог договора насиље ескалирати током светог муслиманског месеца Рамазана, који треба да почне у недељу. „Нисмо прогласили завршетак преговора. Ми смо страна која највише жели да заустави овај рат“, рекао је Бадран.
Он је навео да Хамасови услови за договор о таоцима укључују и трајни прекид ватре, повратак расељених цивила у северну Газу, појачану испоруку хуманитарне помоћи и повлачење израелских трупа из палестинске енклаве
Израел инсистира на ограниченијем примирју и најављује да ће наставити своју офанзиву док не елиминише Хамас из Газе и ослободи све таоце, наводи „Тајмс оф Израел“.
Бадран је окривио израелског премијера Бењамина Нетањахуа за недостатак напретка у преговорима и рекао да је он „најопаснији за стабилност региона“.
Saveznici oborili desetine dronova Huta iznad Crvenog mora i Adenskog zaliva

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Волстрит џурнал: Катарске власти прете да ће протерати руководство Хамаса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.