Савезници оборили десетине дронова Хута изнад Црвеног мора и Аденског залива

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 20:31

Савезници оборили десетине дронова Хута изнад Црвеног мора и Аденског залива

Америчке, француске и британске снаге обориле су данас десетине дронова изнад Црвеног мора након што су јеменски побуњеници Хути гађали теретни брод „Пропел фортјун“ и америчке разараче у том региону. Фото: Танјуг/LPhot Chris Sellars/Ministry of Defence via AP Хути нападају бродове у Црвеном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мору и Аденском заливу од новембра у, како кажу, знак солидарности са палестинским народом током израелског рата против Хамаса у Појасу Газе.
Портпарол ове милитантне групе Јахја Сареа рекао је данас да су Хути гађали теретни брод и одређени број америчких разарача у Црвеном мору и Аденском заливу са 37 дронова, пренео је Ројтерс.
Бродови америчке ратне морнарице оборили су 15 дронова, саопштила је нешто раније америчка Централна команда (CENTCOM).
У објави на друштвеној мрежи X (Твитер), CENTCOM је навео да је америчка војска одговорила на ноћашњи велики напад Хута у Црвнеом мору између 2.00 и 4.00. „Дронови су представљали непосредну претњу комерцијалним бродовима, америчкој морнарици и коалиционим бродовима у региону“, истиче се у саопштењу.
Француски ратни брод и борбени авиони такође су оборили четири дрона који су се кретали ка ратним бродовима европских савезника у региону, истакла је француска војска.
Француска има ратни брод у тој области, као и авионе базиране у Џибутију и Уједињеним Арапским Емиратима.
Огласило се и британско министарство одбране које је поручило да је њихов ратни брод ХМС Ричмонд прикључио савезницима у одбрани од хутског напада дроновима, напомињући да нико из њихове посаде није повређен, нити је претрпљена икаква штета.
Pro-palestinski aktivisti uništili sliku iz 1914. na Kembridžu (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савезници оборили десетине дронова Хута изнад Црвеног мора и Аденског залива се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.