Звезда се испромашивала, фудбалерима Партизана „слађи“ бод у дербију (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 20:31

Звезда се испромашивала, фудбалерима Партизана „слађи“ бод у дербију (ФОТО)

Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграли су вечерас на стадиону „Рајко Митић“ нерешено 2:2 (1:1) у мечу 24. кола Суперлиге Србије. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић Голове за „црвено-беле“ постигли су Урош Спајић у 44. и Шериф Ндиаје у 67. минуту. Стрелци за Партизан били су Матеус >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Салдања у првом минуту надокнаде првог полувремена и Алдо Калулу у 49. минуту.
„Црно-бели“ су 172. вечити дерби завршили са фудбалером мање, пошто је у 74. минуту искључен Ксандер Северина.
Црвена звезда је на овој утакмици пропустила велики број изгледних прилика, а меч је на крају завршен без победника, 2:2.
Партизан је први на табели СЛС са 60 бодова, док је Црвена звезда друга са 59.
Фудбалери Црвене звезде играће у среду у 25. колу СЛС са Радничким у Нишу, док ће Партизан на свом терену дочекати Напредак. Прву шансу на утакмици имала је Звезда у седмом минуту. Мирко Иванић је центрирао у шеснаестерац гостију, а Марко Стаменић је са око осам метара шутирао поред гола. Само два минута касније нова велика прилика за „црвено-беле“. Ндиаје је шутирао искоса са леве стране, а сигуран је на голу Партизана био је чувар мреже „црно-белих“ Александар Јовановић.
Партизан је прву прилику за гол имао у 14. минуту преко Светозара Марковића, а после ударца капитена „црно-белих“ добро је интервенисао голман домаћег тима Омри Глазер, који је избацио лопту у корнер.
„Црвено-бели“ су потом наставили са нападима, а у 16. минуту нову прилику за домаћи тим није искористио Осман Букари. Гелор Канга је затим у 22. минуту шутирао из слободног ударца са око 18 метара, а лопта је завршила у корнеру пошто је погодила живи зид Партизана.
Капитен Црвене звезде Александар Драговић морао је због повреде да напусти игру у 30. минуту, а на терен је ушао Насер Ђига.
Ређали су се потом напади Црвене звезде, а Иванић је у 37. минуту погодио стативу. Само пет минута касније Ндиаје је постигао гол, који је поништен због офсајда.
Букари у 43. минуту није искористио нову велику прилику за гол. Звезда је повела у 44. минуту голом Спајића. Он је после велике гужве у шеснаестерцу Партизана са пет метара закуцао лопту у гол.
Партизан је изједначио у првом минуту надокнаде времена, а у стрелце се уписао Салдања. Резултатом 1:1 је завршено прво полувреме.
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић Партизан је имао прву шансу у другом делу меча, а Спајић је одлично интервенисао после ударца Натха у 47. минуту. „Црно-бели“ су повели 2:1 голом Калулуа у 49. минуту.
„Црвено-бели“ су после примљеног гола наставили са још јачим нападима, а домаћи су нову шансу пропустили у 55. минуту. Лопта је дошла до Букарија, који је шутирао ка празном голу, а лопту је са гол-линије избацио Ковачевић.
Ређале су се прилике домаћег тима, а Звезда је изједначила у 67. минуту голом Ндиајеа који је погодио мрежу гостију са око пет метара. Партизан је у 74. минуту остао са фудбалером мање, пошто је Северина добио други жути картон. Он је за пет минута добио два жута картона и морао је да напусти игру.
Црвена звезда је два минута касније имала велику прилику да стигне до трећег гола, а Букари је погодио пречку. Голман Партизана је у 81. минуту зауставио ударац Ђиге, а лопта се потом поново одбила до играча Црвене звезде, који је шутирао преко пречке.
„Црвено-бели“ су затим имали иницијативу до краја утакмице, а домаћи фудбалери су у финишу меча пропустили још неколико великих шанси да дођу до победе. Утакмица је на крају завршена без победника, 2:2.
Huanmi sa dva gola doneo pobedu Kadizu protiv Atletika u 28. kolu La Lige

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Звезда се испромашивала, фудбалерима Партизана „слађи“ бод у дербију (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.