Српска листа Еулексу и Кфору: Реагујте и спречите егозодус Срба

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 18:29

Српска листа Еулексу и Кфору: Реагујте и спречите егозодус Срба

Српска листа је данас, поводом инцидента у Доњој Битињи, затражила од Еулекса и Кфора, као међународних организација задужених за мир и безбедност на Косову и Метохији, да у складу са својим мандатима превентивно делују и спрече наставак прогона и малтретирања српског народа, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јер „искуство нас учи да косовске институције, као и до сада, неће ништа учинити“. Фото: Танјуг/AP Photo/Bojan Slavkovic „Време за саопштења је прошло, потребне су нам јасне и правовремене акције које ће спречити егзодус српског народа“, наглашава се у саопштењу Српске листе.
Данас око поднева једно лице албанске националности пуцало је из пиштоља у центру села Доња Битиња и поставило венац на кућу Светислава Стојковића. „Овај, ничим изазван инцидент изазвао је узнемирење српског народа у општини Штрпце, у којој су и даље свежа сећања на прошлогодишње Бадње вече када је албански припадник Косовских безбедносних снага пуцао и тешко ранио Стефана и Милоша Стојановића“, истиче се у саопштењу.
Српска листа подсећа да за напад на Стефана и Милоша до данас албански припадник КБС није кажњен, па се данашњи нови инцидент догодио, јер се стекао утисак да је оружани или било какав други напад на Србе дозвољен и да за таква дела нема никакве одговорности. Овакав притисак на српски народ у Сиринићкој жупи и учестали инциденти су директна последица антисрпског наратива режима Аљбина Куртија чије институције свакога дана крше права српског народа и тиме дају пример другим есктремистима да могу да се овако понашају према Србима, напомиње Српска листа.
Gradimo snove: EXPO2027 skok u napredniju budućnost (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Српска листа Еулексу и Кфору: Реагујте и спречите егозодус Срба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.