Ево зашто треба да користите маслиново уље сваки дан

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 18:00

Ево зашто треба да користите маслиново уље сваки дан

Уља која користимо за припрему хране могу играти кључну улогу у нашој исхрани, утичући не само на укус наших оброка, већ и на наше опште здравље. Фото: Pixabay/Mareefe Када је у питању здравље (посебно срце), избор уља за припрему хране постаје посебно пресудан.
Нека уља су богата незасићеним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мастима које су здраве за срце, као што су мононезасићене и полинезасићене масти, које су повезане са смањеним ризиком од кардиоваскуларних болести и запаљења у телу.
Маслиново уље је одавно познато по значајном доприносу здрављу срца и смањењу упале. Богато мононезасићеним мастима и антиоксидансима, маслиново уље је повезано са снижавањем ЛДЛ холестерола („лошег“ холестерола) док промовише повећање ХДЛ холестерола („доброг“ холестерола).
Поред тога, антиинфламаторна својства маслиновог уља, посебно његових полифенола, могу помоћи у борби против оксидативног стреса и упале у телу.
Екстра девичанско маслиново уље је богато мононезасићеним мастима које су здраве за срце и има предност специфичне врсте антиоксиданса званог полифеноли. Садржај полифенола у маслиновом уљу је у великој мери одговоран за многе предности као што су смањење упале, побољшање нивоа холестерола, снижавање крвног притиска, па чак и подршка имунолошком здрављу.
Маслиново уље не само да може помоћи код здравља и упале срца, већ је одлично и за оне који су на путу губитка тежине. Садржи мононезасићене масти, које су здравије за ваше тело од засићених масти.
Ове корисне масти могу помоћи у смањењу телесне масти када су део уравнотежене исхране.
Укључивање маслиновог уља у уравнотежену исхрану сматра се мудрим избором за оне који имају за циљ да побољшају здравље срца и контролишу упалу, што га чини основним производом у медитеранској исхрани познатом по позитивном утицају на здравље кардиоваскуларног система.
Медитеранска дијета је нашироко промовисана због својих здравствених предности и укључује великодушну употребу маслиновог уља.
Blistavi, beli i zdravi zubi nisu mogući ako pijete ovo piće!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево зашто треба да користите маслиново уље сваки дан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.