Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 17:01

Ердоган: Дешавања у Појасу Газе прешла сваки праг толеранције

Турски председник Реџеп Тајип Ергодан оценио је данас да су дешавања у Појасу Газе, где од 7. октобра траје сукоб Израела и Хамаса, прешла сваки праг толеранције. Foto: AP Photo/Burhan Ozbilici Ердоган је, на састанку генералне скупштине Истанбулске фондације за ширење знања, рекао да је Турска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од почетка израелских напада на Појас Газе до сада авионима и бродовима послала око 40.000 тона хуманитарне помоћи Палестинцима у тој енклави, преноси агенција Анадолија.
“Очекује се да ће још један брод турског Црвеног полумесеца, које носи 3.000 тона помоћи, у недељу стићи до египатске луке Ал-Арисх“, навео је Ердоган.
Најавивши додатно повећање помоћи палестинском народу током предстојећег Рамазана, Евроган је рекао да Турска и њен народ недвосмислено највише брину за палестинско питање.
Додао је да се Турска одлучно залаже да се, како је навео, „масовне убице којима већ суди савест човечанства, процесуирају и пред међународним судовима“.
Ердоган је премијера Израела Бењамина Нетањахуа упоредио са вођом нацистичке Немачке Адолфом Хитлером, вођом италијанских фашиста Бенитом Мусолинијем и вођом некадашњег СССР-а Јосифом Стаљином.
Erdogan o predstojećim izborima u Turskoj: Za mene je ovo finale

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: Дешавања у Појасу Газе прешла сваки праг толеранције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.