Вучић: Огромно интересовање за куповину војне опреме домаће производње

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 15:20

Вучић: Огромно интересовање за куповину војне опреме домаће производње

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас током обиласка војнотехничког института у Жаркову да је огромно интересовање за куповину војне опреме домаће производње, као и да бисмо све могли да продамо у једном дану. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Вучић је то рекао одговарајући >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на питање Танјуга какво је интересовање за куповину војне опреме домаће производње.
„Све ово што видите овде, све ово, па чак и пута 500 свега овога, пута 1.000, све то можемо да продамо у једном дану. И све што произведемо, сваку од ових ракета, све што можемо да произведемо за наредних 30 година, можемо да продамо у једном дану“, рекао је председник Србије и додао да данас сви размишљају само о рату и наоружавању и да се ништа друго не продаје као наоружање.
Гледајући произведене тенковске и топовске цеви које се први пут производе у Србији, Вучић је рекао да би производња у наредних пет година требало да се увећа за 500 пута.
Говорећи о носачима за ракете за гађање мањих циљева, Вучић је рекао да очекује да се произведе што је могуће више наоружања у најкраћем року.
„Направите па и да нас кошта 800.000 само нам одмах дајте 50 комада за две године, нађите решење“, рекао је он.
Вучић је истакао да је изузетно поносан због модернизације „Огња“ и додао да ће се наставити са радом на модернизацији војне опреме.
Председнику је представљен и српски дрон Гавран за који је он истакао да је велика нада Србије.
„За ово што сам јутрос говорио са додатним повећањем (новца), можете ли обезбедити мали прилив људи, а да нема више одлива и да ви будете мотивисани и дајете најбоље резултате“, упитао је Вучић.
На то му је саопштено да може да се обезбеди прилив људства са факултета, да су већ имали успешне приливе преко стипендија Министарства одбране, као и да има пар момака и девојака који већ раде у сектору, посебно програмерске струке.
Вучић је навео да треба да се појача људство, али и висина стипендије како би се на тај начин привукло што више младих.
Председнику је такође приказан и модернизовани руски оклопни транспортер БРДМ.
Вучић је имао прилику да види и артиљеријске системе, од којих је први приказан Огањ који је инспирисан чешким РМ-70 ракетним системом коме је измењена концепција, али који је у то време био најсофистициранији ракетни систем.
„Татра је чешко-словачки заједнички модел. Они праве тај систем дигиталног рада од 122мм, пошто смо ми на Огањ прешли на 128 мм. Када кажем јефтино, два милиона евра отприлике у производњи и један и по милион са свим трошковима. Али то, погледајте, то је вишецевни бацач ракета, што би наш народ рекао ‘Каћуше’. Убитачно, невероватно потребно на терену и сви команданти и командири само желе већи број овог оруђа“, рекао је Вучић и истакао да ће се Србија постарати да то драстично умножи.
Председник је најавио да ће Србија да упетостручи снаге по питању дигитализованог рада.
Vučić: Cilj da napravimo 5.000 dronova samoubica „Komarac“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Огромно интересовање за куповину војне опреме домаће производње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.