Сикорски: Није незамисливо присуство НАТО снага у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 15:08

Сикорски: Није незамисливо присуство НАТО снага у Украјини

Пољски министар спољних послова Радек Сикорски изјавио је данас да присуство НАТО снага у Украјини „није незамисливо“ и да цени став француског председника Емануела Макрона који није одбацио ту идеју. Фото: Танјуг/AP Photo/Olivier Matthys Сикорски је то рекао током дискусије поводом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обележавања 25. годишњице чланства Пољске у НАТО-у одржане у петак у пољском парламенту, а пољско министарство спољних послова је његове коментаре објавило на свом Икс налогу, преноси АП.
„Присуство НАТО снага у Украјини није незамисливо“, рекао је Сикорски и похвалио Макронову иницијативу, додајући да се „ради о томе да би (председник Русије Владимир) Путин требало да се боји нас, а не да се ми плашимо Путина“.
Пољски председник Анџеј Дуда и премијер Доналд Туск отпутоваће следећег уторка у Вашингтон на састанак у Белу кућу у нади да ће успети да подстакну САД да учине више и помогну Украјини, наводи АП.
Француски председник Емануел Макрон изјавио 27. фебруара да се не може искључити могућност слања западних трупа у Украјину, што је наишло на неслагање бројних западних лидера.
Француски званичници касније су покушали да разјасне Макронове примедбе и ублаже реакције, инсистирајући ипак на потреби да се пошаље јасан сигнал Русији да не може да победи у рату са Украјином.
Русија је упозорила да би, ако НАТО пошаље борбене трупе у Украјину, директан сукоб између Алијансе и Русије био неизбежан, а руски председник Владимир Путин поручио је да би такав потез повећао ризик од глобалног нуклеарног сукоба.
Rusija zatražila sednicu Saveta bezbednosti UN o Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сикорски: Није незамисливо присуство НАТО снага у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.