Радовић: Три велика такмичења у Србији успех руководства Боксерског савеза

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 11:45

Радовић: Три велика такмичења у Србији успех руководства Боксерског савеза

Чињеница да Београд у кратком року организује три велика такмичења је несумњиво велики успех руководства Боксерског савеза Србије, рекао је Тањугу функционер Европске и Светске боксерске федерације Драгољуб Радовић. Фото: Боксерски савез Србије Радовић у Европској федерацији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << има функцију менаџера такмичења и обављаће је и наредног месеца на шампионату Старог континента у Београду, а у Светској је супервизор.
„Шта рећи? Београд очигледно испуњава све услове за одржавање тако великих такмичења, а показало се и уверен сам да ће опет да се покаже да људи који то воде и организују раде на прави и професионалан начин“, рекао је Радовић, који је недавно био у Београду заједно са председником ЕУБЦ Јаносом Филипатосом.
У разговорима са председником БСС Ненадом Боровчанином, као и са министром спорта Зораном Гајићем уверили су се да је Београд спреман за још један спектакл, као што је било Светско првенство за мушкарце 2021. године. У међувремену, Београд је добио и организацију Светског шампионата за жене 2025. године.
„Следеће недеље је традиционални „Београдски победник“ бићу ту, прво да гледам бокс, али и да се нађем организаторима, да прођемо кроз неке ствари везане за првенство Европе, биће ту исти људи из Организационог комитета, иста је и дворана Александар Нкколић. Очекујем као и сваке године квалитетан бокс и добар одзив“.
Радовић је ове недеље у Будви први човек организације престижног турнира „Јадрански бисер“. „Ово је један од најјачих турнира на свету за боксере узраста до 17 и 18 година, ове године најмасовнији са 245 учесника, из 22 државе“.
На питање да прокоментарише сјајну сарадњу између српског и црногорског бокса, Радовић је рекао да је то нормална ствар.
„Ми смо ту сви повезани, такорећи један народ, поготово кад је спорт у питању. Сви се знамо, сви стојимо једни за друге. Што се тиче црногорског бокса, поготово откад је на чело дошао господини Александар Клеменко, урађене су велике ствари, у Црној Гори су се организовала четири првенства Европе, два Светска купа, један Европски куп за сениоре, плус неколико међународних турнира, за једну државу, да тако кажем мању, то је велики успех“, закључио је Радовић.
Džošua pobedio Enganua nokautom u drugoj rundi (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Радовић: Три велика такмичења у Србији успех руководства Боксерског савеза се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.