Мишкељин: Очекивана реакција Русије на улазак Шведске у НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 15:31

Мишкељин: Очекивана реакција Русије на улазак Шведске у НАТО

Марко Мишкељин из Центра за друштвену стабилност изјавио је данас да је Русија, у складу са одлуком да Шведска постане чланица НАТО ојачала своје трупе у пограничном делу. Фото: Градске инфо Он је за Танјуг рекао да је од момента терористичког напада 7. октобра у Израелу, и почетка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одмазде Израела након тога што се десило, пажња светских медија пребачена са Украјине на Блиски исток, и напоменуо да постоји огромна опасност да се рат на Блиском истоку прелије даље зато што се не види крај сукоба јер нису дефинисани јасни циљеви операције.
Када је реч о сукобу у Украјини, Мишкељин сматра да опасност од преливања сукоба на друге државе Европе није толика велика, јер сукоб на Блиском истоку може да повуче много више. „Ако говоримо о притисцима на нашу државу, онда сигурно да дешавања у Украјини више утичу на нас је крећемо од оног преседана да је међународно право практично убијено 1999. године тим потезима, и из тог разлога како се ситуације не буде одвијала онако како очекују на Западу, све већи притисци ће бити на нас да се питање КиМ реши пре него што би дошло до решавања у Украјини“, навео је он.
Коментаришући зашто се премијер Мађарске Виктор Орбан, који се у посети САД, виђа са бившим америчким председним Доналдом Трампом, а не председник Џозефон Бајденом, Мишкељин је рекао да разговоре Орбана са Трампом треба очекивати чешће у наредном периоду јер су се Орбан и његова влада ставили на страну Доналда Трампа што се тиче предстојећих америчких избора.
„У Будимпешти ће чак ове године други пут бити организовани комитети како би се скупио новац за све кандидате конзервативаца, првенствено за Трампа, где ће многи представници и републиканаца и неких јавних личности бити присутни. У том светлу треба тумачити посету Орбана, просто подршка која се даје Трампу. Међу америчким конзервативцима је Мађарска јако високо котирана, та посвећеност традицији и класичним европским вредностима је нешто што се високо котира међу републиканцима“, објаснио је он.
Nigerija: Oteto više od 280 učenika (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мишкељин: Очекивана реакција Русије на улазак Шведске у НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.