Поступак против Додика је фарса, с циљем да се нападне суверенитет Српске

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 10:32

Поступак против Додика је фарса, с циљем да се нападне суверенитет Српске

Доајен југословенске и српске адвокатуре Бранислав Тапушковић изјавио је да је читав досадашњи судски поступак пред Судом БиХ против председника Српске Милорада Додика, због наводног непоштовања одлука Кристијана Шмита, класична фарса, с крајњим циљем да се нападне суверенитет >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Републике Српске. Фото: Танјуг/Борислав Ждриња Тапушковић, који је из Београда допутовао у Сарајево да би присуствовао последњем рочишту и из прве руке се уверио о каквом се судском поступку ради, каже да је одмах стекао утисак да је председник Додик већ унапред осуђен, а да овај судски процес треба само то да потврди.
„Бојим се да је реч о унапред пресуђеној ствари. Судији се очигледно жури да се што пре дође до првостепене пресуде“, навео је Тапушковић у изјави за бањалучки Глас Српске.
Овај адвокат са богатим искуством најавио је могућност да се и он можда, као саветник, укључи у рад тима одбране председника Милорада Додика.
Указао је да неки странац без овлашћења не може да мења кључне законе, који се тичу уставних ствари и Кривичног закона.
„Такође не може се судити никоме за нешто што се догодило, на основу закона који је донесен после тога. То је главни проблем, суштина читавог проблема. Да је Кристијан Шмит, којим случајем, признат као високи представник, он ни тада не био имао овлашћења да доноси и намеће било какве законе“, јасан је Тапушковић.
Vučević: Beogradske izbore treba raspisati što pre

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поступак против Додика је фарса, с циљем да се нападне суверенитет Српске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.