Зеленски данас у посети Анкари, састаће се са Ердоганом

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 10:19

Зеленски данас у посети Анкари, састаће се са Ердоганом

Украјински председник Володимир Зеленски посетиће данас Турску и састати се са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом, саопштено је из турског председништва. Фото: Танјуг/Paul Ellis/Pool Photo via AP Двојица лидера ће разговарати о току рата у Украјини, споразуму о извозу жита Црним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << морем, као и билатералним односима Турске и Украјине, преноси Ројтерс.
Русија се у јулу прошле године повукла из споразума, који је Украјини омогућавао да безбедно извози жито из својих црноморских лука, уз образложење да се игноришу њени захтеви за бољим условима за сопствени извоз хране и ђубрива.
Анкара је покушала да убеди Русију да се врати Иницијативи за црноморско жито уз посредовање Турске и Уједињених нација, док је из Москве саопштено да нису заинтересовани за оживљавање споразума.
Турска је чланица НАТО-а и дели поморску границу са Украјином и Русјиом у Црном мору, и има циљ да одржи добре везе са обе земље, наводи агенција.
Medvedev poručio Makronu: Rusija više nema „crvene linije” kada je reč o Francuskoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски данас у посети Анкари, састаће се са Ердоганом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.