Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 10:01

Са овом фризуром треба да идемо на спавање ако желимо лепу косу ујутру: Пунђа или реп су велика грешка

Многи од нас се фокусирају на оно што раде са својом косом током дана, јер је то време када је највише изложена.Међутим, тајна лепе косе током дана често почиње ноћу. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Начин на који се бринемо о коси пре спавања може имати огроман утицај на начин на који она изгледа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << следећег дана.
Да би ваше власи изгледале најбоље што могу, кључно је, пре свега, да не спавате са мокром косом. Ако косу перете увече требало би да је обавезно осушите пре него што одете на спавање, јер спавање са мокром косом може изазвати ломљење и друга оштећења. Такође је кључно да очешљате косу пре него што легнете.
Оно што можете да урадите за своју косу пре него што коначно одете на спавање је да размислите о фризури.
Зашто су плетенице најбоља фризура за спавање? Једну важну ствар треба да узмете у обзир. Како носите косу током ноћи? Да ли је остављате слободном да вам падне преко лица и запетља се? Да ли је скупљате у чврсту пунђу или коњски реп? Ако су ваши одговори позитивни, требало би да о томе још једном размислите.
Опуштена коса може проузроковати да постане масна током ноћи, док ношење уске фризуре оптерећује ваше праменове и може довести до ломљења или проређивања косе. Зато многи фризери препоручују плетеницу.
– Плетенице спречавају да се коса развуче свуда и добар су начин да одржите косу ако већ имате таласе – каже фризер Нунцио Савиано.
Ношење плетенице током ноћи смањује трење између ваше косе и јастука, што значи да је то одличан начин за борбу против ломљења. Плетенице такође спречавају да се коса запетља и чак могу помоћи у задржавању влаге. Ношење плетенице ће вам дати фризуру чим устанете и омућити да вам коса и даље буде свежа и чиста.
Кључно је да уплетете суву косу у плетеницу и да она буде опуштена.
Istraživanja pokazuju da rad od kuće ima zdravstvenih prednosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Са овом фризуром треба да идемо на спавање ако желимо лепу косу ујутру: Пунђа или реп су велика грешка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.