Нетанијаху: Израел је у егзистенцијалном рату који мора да добије

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 20:26

Нетанијаху: Израел је у егзистенцијалном рату који мора да добије

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је данас да је та држава у егзистенцијалном рату који мора да добије. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci Он је на церемонији дипломирања кадета у официрској школи Израелских одбрамбених снага (ИДФ) на југу Израела, познатој као Бахад 1, обећао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ће Израел уништити своје непријатеље до потпуне победе, пренео је Тајмс оф Израел.
Он је обећао да ће елиминисати Хамас, терористе, уништити тунеле и гонити починиоце напада 7. октобра, и истовремано учинити све што је у његовој моћи да лоцира таоце.
Према његовим речима, ИДФ напредују импресивно да би постигле свој ратни циљ, истовремено минимизирајући цивилне жртве у Гази.
Нетанијаху је критиковао Хамас због његове тактике коришћења цивила у Гази као живог штита и коришћења подземних тунела који се протежу километрима.
ИДФ ће наставити да делују против Хамаса у свим крајевима Газе, укључујући и Рафу, последње Хамасово упориште, обећао је израелски премијер.
„Ко год нам каже да не делујемо у Рафи, говори нам да изгубимо рат и то се неће догодити“, истакао је он.
Према његовим речима, непријатељи Израела су сами себи довели до уништења.
„Онај ко је говорио о пауковој мрежи види лавове“, рекао је Нетанијаху мислећи на лидера Хезболаха Хасана Насралаха који је Израел назвао „крхком пауковом мрежом“ након напада Хамаса изведеног 7. октобра.
Нетанијаху је нагласио да примећује растући међународни притисак на Израел да оконча рат и казао да ће Израел издржати ове притиске јер је његов циљ потпуна победа у рату. „Постоји међународни притисак и он расте, али посебно када расте међународни притисак, морамо да збијемо редове, морамо заједно да се супротставимо покушајима да се рат заустави“, истакао је он.
Западни лидери треба да схвате да када победимо убице од 7. октобра, спречавамо да се догоди следећи 11. септембар, рекао је Нетанијаху.
„Зато морате стати иза Израела и иза ИДФ“, додао је он.
Нетанијаху је истакао да ће сви стајати заједно и сећајући се својих палих сународника обезбедити победу.
Putin rekao da se trudi da ne pokazuje emocije na sastancima sa pripadnicima SVO

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетанијаху: Израел је у егзистенцијалном рату који мора да добије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.