Сломљено вам је срце? Ево колико је потребно да се залечи!

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 15:00

Сломљено вам је срце? Ево колико је потребно да се залечи!

Раскиди се често завршавају сломом срца, откривамо колико је људима у просеку потребно да се опораве. Фото: Pixabay/Vika_Glitter Уз сломљено срце иду и одређена осећања, збуњеност, бес и туга.
Међутим, ако вас ниско самопоштовање наводи да стално кривите и омаловажавате себе, пребродити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << раскид постаје још теже и ваше „излечење“ ће бити споро.
Када вам је срце сломљено, осећате се безвредно, што вас наводи да се држите онога што више није доступно и/или здраво.
Иронично, процена колико дуго ће ваше лоше стање трајати након раскида зависи, у извесној мери, од вашег самопоштовања.
Једна студија показала је да је 71 одсто од 155 младих одраслих требало око 11 недеља да виде позитивне промене. До краја три месеца испитаници су могли да виде позитивне аспекте својих раскида. Такође су осетили да су сазрели и постали више оријентисани ка циљу – позитивне промене након распада.
Разумно је очекивати да „опоравак“ вашег ниског самопоштовања након раскида може потрајати најмање неколико недеља. Међутим, фактори који утичу на тај временски оквир зависе од вас и везе која се управо завршила.
Друга студија је показала да жене, Афроамериканци и стрејт мушкарци имају позитивније исходе и брже се опорављају од сломљеног срца.
Ипак, најбоље резултате имали су људи који су иницирали раскид.
Kratak „vodič“ za početak veze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сломљено вам је срце? Ево колико је потребно да се залечи! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.