Брнабић: Припремам се за нову улогу, градићу јаче односе са европарламентарцима

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 14:55

Брнабић: Припремам се за нову улогу, градићу јаче односе са европарламентарцима

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас у Букурешту, где учествује на Конгресу Европске народне партије (ЕПП), да се припрема за нову функцију у српском парламенту и поручила да ће градити још јаче односе са европским парламентарцима. Фото: Танјуг/Пеђа Вучковић „Већ се припремам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за нову улогу у парламенту – да градим јаче и чвршће мостове са парламентацима широм Европе из земаља ЕУ“, рекла је Брнабић.
Она је новинарима рекла да ће свакако то чинити и са ЕПП која је сестринска странка СНС. Брнабићева је рекла да су данас настављени добри састанци у Букурешту. „Српска напредна странка је придружена члан ЕПП, на чији смо позив овде. Овај Конгрес је изузетно важан зато што ЕПП бира људе са којима ће ићи на европске парламентарне изборе. Сасвим је очигледно да ће подршку добити и досадашња председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, али делује сасвим очигледно и да ће Роберта Мецола, која је и била председница Европског парламента, добити подршку читаве те групације ЕПП, што је добро за нас“, рекла је она.
Каже да имамо јако добру сарадњу са председницом Фон дер Лајен. „Имали смо овде присан сусрет, имамо добру комуникацију, јако добро разумевање. Све проблеме које можемо да решавамо ефикасно у једном конструктивном и отвореном разговору. Она има велико поштовање према Републици Србији и велико поштовање према суверенитету наше земље. И заиста је једна искусна политичарка и у том смислу мислим да је ово одлична вест и за Републику Србије и свакако одлична вест за СНС као придруженог члана ЕПП“, рекла је она.
Како је навела, ЕПП је до сада или у овом тренутку најјача групација у Европском парламенту и по свему судећи и након народних избора за Европски парламент ће тако и остати. Брнабићева је рекла да Грчка пружа огромну подршку европским интеграцијама Србије и територијалном интегритету.
Коментаришићи данашње разговоре са својим грчким колегом, Киријакосом Мицотакисом, Брнабићева је истакла да су се фокусирали на билатерална питања.
Навела је да су пажњу посветили и будућој парламентарној сарадњи, као и ономе што може да се уради у домену парламентарне демократије, с обзиром на, како је рекла, нову улогу коју ће имати у парламенту. „Нешто што ће мени бити у великом фокусу у будућности. Зато што смо ми некако, конзервативно гледали да је то само ствар владе или још уже Министарства спољних послова. Донекле, Министарства за европске интеграције, које ипак ради један прилично технички посао. Али много тога ту има што може да уради и парламент, за позиционирање Србије и да озбиљно гура за наше даље и брже европске интеграције“, поручила је премијерка.
Истакла је и да је она већ кренула да се припрема за нову улогу председника парламента.
Putin: Odnosi Rusije i Srbije posebni, Srbi najpouzdaniji saveznici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Припремам се за нову улогу, градићу јаче односе са европарламентарцима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.