Фармерке су вам се скупиле при прању? Следећи пут користите овај трик

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 11:15

Фармерке су вам се скупиле при прању? Следећи пут користите овај трик

Колико пута сте се непријатно изненадили када сте извадили фармерке из веш-машине, јер су постале два броја мање? Фото: Unsplash/Ricardo Gomez Angel Колико ће се панталоне скупити при прању зависи првенствено од начина на који је тканина обрађена током производње. Ако нису третиране хемикалијама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или процесом санфоризације, током прања у врућој води могу се скупити чак до десет посто.
Иначе, санфоризација је поступак обраде памучних и вискозних тканина ради смањења скупљања при прању. Постиже се скупљањем навлажене тканине на повишеној температури, уз збијање. Такве тканине или плетива се при прању не скупљају више од један посто.
Уколико нисте срећник који је купио санфоризоване фармерке, ево начина да избегнете скупљање при прању. Као прво, перите фармерке у што хладнијој води, чија температура не би требало да пређе 30 степени. Ако желите да вам трају што дуже, преокрените их наопако, немојте прати више од четири пара одједном и притом користите што мање детерџента да се боја не би брзо испрала.
Што се тиче сушења у машини за сушење веша, бирајте што нижу температуру. Ако сте у прилици, боље је да их сушите на свежем ваздуху.
Kako istrajati nakon prestanka pušenja?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фармерке су вам се скупиле при прању? Следећи пут користите овај трик се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.