Букурешт: Брнабић присуствује Конгресу ЕПП, данас се састаје са Мицотакисом

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 10:40

Букурешт: Брнабић присуствује Конгресу ЕПП, данас се састаје са Мицотакисом

Председница Владе Србије Ана Брнабић данас наставља боравак у Букурешту, где присуствује Конгресу Европске националне партије. Фото: Влада Републике СрбијеПеђа Вучковић Она ће се, на маргинама Конгреса, који је почео у среду, састати са премијером Грчке Кирјакосом Мицотакисом.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Брнабићева је синоћ разговарала са председником Румуније Клаусом Јоханисом, што је био њихов први сусрет. Премијерка је, након тог састанка, рекла да Румуније чврсто остаје при свом ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије.
Председник Јоханис је додао да је Румунија спремна да помогне Србији на њеном европском путу.
Брнабић и Јоханис су разговарали о реализацији пројеката из области инфраструктуре.
Током првог дана Конгреса, Брнабић је имала састанке и са председником Сената Румуније и председником Национално-либералне партије (ПНЛ) Николаем Јонелом Ћуком, који је један од домаћина овогодишњег Конгреса, немачким послаником ЦДУ Тиланом Кубаном и лидером ВМРО-ДПМНЕ Христијаном Мицкоским.
Уочи Конгреса ЕПП, она је имала и срдачан сусрет са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен. На Конгресу ЕПП учествује преко 2.000 делегата из више од 40 земаља, међу којима су председница ЕК Урсула фон дер Лајен, председница Европског парламента Роберта Мецола, шефови држава и влада, представници европских народних партија, али и чланови који су део политичке породице ЕПП.
Током првог дана скупа, усвојен је и манифест ЕПП, а учесници су имали прилике да размене мишљења о кључним темама за будућност Европе, као што су економија, безбедност, одбрана, међународна солидарност.
Програм Конгреса обухвата и припреме за предстојеће изборе за Европски парламент, који ће бити организовани од 6. до 9. јуна ове године.
Домаћини су, у партнерству са Европском народном партијом, румунска Национално-либерална партија, председник ЕПП Манферд Вебер и Генерални секретар ЕПП Танасис Баколас. Завршене говоре на Конгресу одржаће Урсула фон дер Лајен, Роберта Мецола и Клаус Јоханис.
ЕПП је тренутно најбројнија политичка групација у Еврпском парламенту.
Букурешт је такође био домаћин Конгреса у октобру 2012. године.
Brnabić učestvovala na Kongresu EPP u Bukureštu, više važnih sastanaka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Букурешт: Брнабић присуствује Конгресу ЕПП, данас се састаје са Мицотакисом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.